27.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Pogled na Baha” čeliste Željka Ivovića kao pozdrav muzici i ljetu u Gornjoj Lastvi

“Pogled na Baha” čeliste Željka Ivovića kao pozdrav muzici i ljetu u Gornjoj Lastvi
Koncert Gornja Lastva

Druga uvertira manifestacije Tivat Music Festival predstavila je čelistu Željka Ivovića upravo u ambijentu iz koga vodi porijeklo. Ivović je nastupio u Gornjoj Lastvi, slaveći zajedno sa publikom Svjetski dan muzike i rađanje novog godišnjeg doba. Pozdrav ljetu postao je tradicionalan događaj, koji u okviru Dana pejzaža priređuje lokalno Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak”, sada partner TMF-a.

Posjetioce je pozdravila Marija Nikolić iz Napretka, otvarajući Dane pejzaža i podsjećajući na poseban ambijent koji Gornja Lastva pruža, naročito kad je u pitanju organizovanje koncerata.

“Ovaj put slavimo početak ljeta zajedno sa novim fetivalom u našem gradu, TMF, čiji su organizatori prepoznali ambijent Gornje Lastve kao pravo mjesto za uvertiru”, kazala je Nikolić.

Slaveći Dan muzike na otvorenom, pridružili smo se koncertima širom svijeta. Svoj “Pogled na Baha” sa publikom je podijelio čelista Željko Ivović, rodom iz Gornje Lastve, koji je ovdje prvi put. Bilo je to pravo mjesto i pravi trenutak za kvalitetan i autentičan doživljaj u čast umjetnosti nad umjetnostima”, poručili su iz PR tima TMF-a.

Koncert Gornja Lastva

Osjećaj je divan bio, atmosfera fenomenalna, puno ljudi. Magično veče i jedno nesvakidašnje iskustvo, drugačije od bilo kog drugog, pogotovo jer sam porijeklom odavde, a prvi put sam tu. Sve se pomiješalo, sve se spojilo i stopilo u jedno i kroz Baha je to pokušalo da se manifestuje i da se ostvari. Drago mi je što sam večeras imao i prvi solistički koncert u Crnoj Gori i to baš na TMF-u, gdje ću nastupiti ponovo petog avgusta, isto u Gornjoj Lastvi, sa ansamblom “Boka” i pozivam publiku i na taj koncert, koji će imati odličan program“ kazao je Željko Ivović.

Prvo izdanje Tivat Music Festivala održava se na više lokacija u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta, pod pokroviteljstvom Centra za kulturu Tivat, uz podršku zlatnog sponzora Coca-Cola HBC Crna Gora, te kompanija  Luštica Bay, Porto Montenegro, Regent Porto Montenegro, Montenegro Sotheby’s Realty, Henley & Partners i drugih značajnih sponzora, sa širokom mrežom programskih partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o aktivnostima Festivala mogu se pronaći na internet stranici www.tivatmusicfestival.com i putem društvenih mreža Facebook i Instagram na @tivatmusicfestival, odnosno #tivatmusicfestival.

Najčitanije