24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pojačana aktivnost komunalnih inspeketora i policajaca u Tivtu počinje da daje rezultate

Smanjuje se nelegalna deponija Bemaxa u krugu Račice

Kompanija Bemax iz Podgorice privela je kraju odvoz na legalnu deponiju u Bar, šuta i materijala od iskopa sa gradilišta iz Porto Montenegra, a kojeg je proteklih dana ta firma bez saglasnosti Opštine Tivat, odložila u krugu nekadašnje tivatske fabrike građevinskog materijala „Račica“.

Nakon akcije službenika Sekretarija za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat kompanija Bemax koja izvodi građevinske radove u Porto Montenegru, prošle je nedjelje kažnjenja novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura, a odgovorno lice u toj kompaniji kaznom od 500 eura zbog nelegalnog odlaganja šuta i iskopa sa gradilišta, na prostoru nekadašnje fabrike „Račica“ i zelenoj površini  između „Račice“ i zaštićenog rezervata prirode Solila.

Tivatska Komunalna policija danas je obišla krug nekadašnje fabrike građevinskog materijala u Krtoljskom polju i uvjerila se da je Bemax priveo kraju odvoz tamo nelegalno odloženog materijala, na deponiju u Baru. Ta kompanija je pored ostaloga, angažovala i sopstvenu autocisternu sa vodom, a kojom redovno pere lokalni put Tivat-Radovići na potezu u blizini skretanja za „Račicu“, i sa kolovoza na taj način uklanja blato i zemlju koje kiperi Bemaxa nanose na put kada ukrcaju materijal u krugu „Račice“.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat u nedjelju je novčanom kaznom od 1.500 eura za tu firmu,  odnosno 500 eura za odgovorno lice u njoj, kaznio i kompaniju „Indel Inženjering“ iz Podgorice koja izvodi građevinske radve na izgradnji nedostajućeg kraka Regionalnog vodovoda kroz Tivat, prema Herceg Novog.

Deponija koju je na Opatovu napravio Indel Inženjering

„Indel“ je kažnjen zbog nelegalnog deponovanja građevinskog otpada- šuta i materijala od iskopa na prostoru parkinga i ulaza u nekadašnji vojni objekat Opatovo u Tivtu. Inspektor je istovremeni „Indelu“ izdao i nalog da sav ovdje nelegalno odloženi materijal, ukloni u roku od pet sati, a što je ta firma takođe u međuvremenu ispoštovala.

Izvor:S.L.

Najčitanije