14 C
Kotor

Slušaj online radio

Poplavljena središta više gradova u BiH, najteže stanje u Jablanici

Poplavljena središta više gradova u BiH, najteže stanje u Jablanici
Poplave u BiH Foto: HTV / HRT

Dramatične slike stižu iz susjedne BiH – kiša neprestano pada od jučer, poplave i odroni pogodili su neka mjesta. Ugroženo je brojno stanovništvo, a službe javljaju da ima ozlijeđenih i nestalih.

Središta više gradova u sjevernome dijelu Hercegovine i središnjem dijelu Bosne potpuno su poplavljena, a najteže je u Jablanici koja je posve prometno izolirana.

Tokom cijele protekle noći obilne kiše koje su stvorile bujice pretvorile su središta gradova u rijeke, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti te se uopće ne može prometovati.

U Jablanicu se trenutačno ne može ući, niti izaći, izvijestili su iz Gorske službe spašavanja Jablanice.

Naveli su da su u prekidu promet prema Mostaru i Sarajevu. Na svojoj Facebook-stranici objavili su video na kojem se vidi kako je središte grada pretvoreno u rijeku.

Građane se poziva da ne izlaze iz domova, a one koji mogu, da se jave nadležnim službama za pomoć. Brojni su odroni na cestama. Fiksni telefoni rade, ali mobilna mreža nema signala.

I središte Kiseljaka u središnjoj Bosni poplavljeno je, tamošnji načelnik Mladen Mišurić Ramljak nazvao je to potopom biblijskih razmjera.

Kiseljak je cestovno odsječen, blokirani su putovi, a aktiviralo se klizište prema Vrancima. U Kiseljaku, kao i u susjednim općinama, nema struje, nastava je do daljnjeg odgođena.

Fojnica i Kreševo također su poplavljeni. Vatrogasci i druge hitne službe su na terenu.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru stanje je nazvala kritičnim te je pozvala građane da ne kreću prema Konjicu i Jablanici.

Najave novih obilnih oborina daju razloga za dodatnu zabrinutost.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije