15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Pozorišna predstava “Tre sorelle”

Tre sorelle

U sklopu Novembarskih dana, večeras od 18 sati u Velikoj sali centra za kulturu Tivat, biće izvedena pozorišna predstava “Tre sorelle”, po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Zorana Rakočevića i u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Centra za kulturu Tivat.

Ova predstava je premijerno izvedena 2016. kao diplomska predstava tadašnjih studenata treće godine studijskog programa gluma u okviru ispita iz istoimenog predmeta, i to : Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković, i Pavle Popović.
Predstava se do danas uspješno izvodi kako u Crnoj Gori, tako i u regionu a u junu mjesecu glumica Marija Đurić je na Festivalu mladog glumca u Konjicu, BiH, osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Dramaturg StevanKoprivica je istakao : „ Tre sorelle“ se vraćaju doma da provjere kako legende i demone u ljubavi sagledavaju najnovije generacije crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg dogadjaja za pisca i profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci?“

Najčitanije