17 C
Kotor

Slušaj online radio

Pratite uživo Bokešku noć na FB stranici Boka News-a

Pratite uživo Bokešku noć na FB stranici Boka News-a
Bokška noć – foto Boka News

Tradicionalna kotorska fešta “Bokeška noć” biće održana večeras, subota 24. avgusta, sa početkom u 21 sat.

Boka News će uživo prenosti Bokeljsku noć na svojoj FB stranici.



Manifestacija Bokeška noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra od nacionalnog značaja, biće održana u subotu, 24. avgusta 2024.godine, sa početkom u 21 sat, a njen početak najaviće kotorska Gradska muzika zajedno sa jedrilicama Jedriličarskog kluba „Lahor“. Ulaskom u koridor, okićene barke  predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 3.000 eura.

Žiri u sastavu: kotorski meštar Mijo Milovanović, predsjednik i članovi – direktorica Kulturnog centra Radmila Beća Radulović i u ime sponzora, direktor „Luke Kotor“ AD Ljubo Radović, odlučiće kome će pripasti prvo mjesto i 1.500 eura, drugo u iznosu od  1.000 i treće i 500 eura.

Program na moru uljepšaće veliki vatromet.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima u Starom gradu. Na Pjaci od sata goste će zagrijati  DJ NIGGOR i pripremiti ih za nastup DANIJELE MARTINOVIĆ sa bendom.

Raznolika je ponuda što se muzike tiče, pa će na Pjaci Sv. Luke  nastupiti LUKA TARLE I LJUBO ČIKIĆ

Na Pjaci od muzeja  gostuje TRIO MARE bend, na  Pjaci od brašna  –    DJ BURA i  THE GRUPA, na Pjaci Sv. Tripuna- DJ DIMI  i  VIS TETRA, na Škaljarskoj  pjaci    – JELENA i KIKO  i na  Pjaci od Kina – FANKULO BAND

parking mapa

S obzirom da se očekuje nekoliko  hiljada posjetilaca, a  u cilju smanjenja gužvi apelujemo na vozače da vozila parkiraju do 20 sati i to na parkinzima kod starog Autoremonta, kod gradskog groblja, iznad i ispod stadiona „Bokelja“ (Puč),  na platou nekadašnjeg Auto mota (od bolnice prema Peluzici) kao i na parkinzima na Benovu i kod ŠC „Kamelija“. U Dobroti, vozila se mogu parkirati na Svetom Stasiju i kod Svetog Matije.

Preduzeće BELLA BOKA organizuje prevoz solarnim brodovima, po promotivnoj cijeni od 3,00 eura, dok je za djecu do 10 godina gratis.  Jedan brod kreće ispod „Kavalina“ u Dobroti u 18h i u 19.30h i pristaje na dok kod crkve  Svetog Matije. Odatle su polasci prema rivi  u 18.20h i u 19.40h.

Drugi brod u istim terminima (u 18h i u 19.30h)  polazi sa Prčanjske rive, pristiže na  Muo i prema rivi kreće u 18.20h i u 19.40h.

Oba broda iskrcavaju putnike u velikom Gadskom parku.

Povratak  iz Gradskog parka zakazan 23.30h i u 01h.

Zbog nesmetanog postavljanja koridora, sva plovila iz akvatorijuma moraju se izmjestiti do 16 sati. Skrećemo pažnju na ograničenje brzine vožnje u zalivu,  jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače, koji mogu da oštete ukrašene barke-učesnice povorke.

Organizator ove manifestacije je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, uz suorganizaciju lokalne Turističke organizacije i pokroviteljstvo Opštine Kotor i pomoć brojnih sponzora.

Najčitanije