11 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava „Mali pirat“ u Porto Montenegru

Mali pirat

Pozorišna predstava „Mali pirat“ u koprodukciji Centrra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice, biće izvedena u utorak 23.jula sa početkom u 21.30 sati  u ljetnjoj bašti Porto Montenegra u Tivtu, u sklopu Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“.

U pitanju je komad kojeg je po motivima istoimenog romana poznatog tivatskog dječijeg pisca  Anta Staničića, napisala Aleksandra Glovacki. Režija je povjerena Milanu Karadžiću, a u autorskoj ekipi su još i kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitorka Irena Popović Dragović, koreograf Nebojša Gromilić, scenograf Boris Maksimović i dramaturg Dubravka Drakić.

“Mali pirat” je roman Anta Staničića  čija se radnja odvija u osamnaestom vijeku, kada su morima harali gusari. U romanu je oslikan život bokokotorskih pomoraca i njihovih narodnih običaja. Ovaj roman pored avanturističkih događaja šalje i poruku o ljubavi, kako prema drugim ljudima i nacijama tako i prema porodici.

U predstavi za sve generacije koja okuplja veliki ansambl igraju: Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Branko Ilić, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka FEmić, Katarina Krek, Jelena Simić, Jelena Đukić, Pavle Popović, Maša Labudović, Marija Đurić, Omar Bajramspahić, Sanja Popović i Jovan Krivokapić.

Najčitanije