17 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljena  gastronomska tradicija Kotora na Food Talk konferenciji

Predstavljena  gastronomska tradicija Kotora na Food Talk konferenciji
Predstavljena  gastronomska tradicija Kotora na Food Talk konferenciji

Na ovogodišnjoj “Food Talk” konferenciji održanoj u ponedeljak 10. novembra u Gradskom muzeju Podgorice pod pokroviteljstvom Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Glavnog grada Podgorice, grad Kotor i Turističku organizaciju opštine Kotor predstavila je gospođa Vlasta Mandić, arhitektica, gastonomad i autorka knjige “Bokeška kužina”

Konferenciju su otvorili: Nađa Ljiljanić, zamenica gradonačelnika Glavnog grada Podgorice, Robert Čoban, iz Color Press Grupe i Danijela Radeč, sekretarka za preduzetništvo i investicije Glavnog grada Podgorice.

U raznim panelima ambasadori raznih zemalja, institucija i gradova  govorili su o svojim nacionalnim jelima i specijalitetima.

Najbolje iz Kotora dočarala je g-đa Vlasta Mandić u panelu “Food, Wine & Art: Hrana kao inspiracija umjetnicima” i panelu “Al smo se tamo razbili od klope” gdje je predstavila bogatu gastronomsku i kulturnu tradiciju Kotora.

Predstavljena  gastronomska tradicija Kotora na Food Talk konferenciji

U panelu “Food, Wine & Art: Hrana kao inspiracija umjetnicima” pored g-đe Mandić govorili su i Nenad Novak Stefanović, pisac iz Beograda; Ljiljana Karadžić, istoričarka umetnosti, JU Muzeji i galerije Podgorice, dok je  moderirala ga je Petra Čelebić, urednica magazina “Diplomacy&Commerce Montenegro

U ostalim panelima kao što su “Kuvari iz regiona o ukusima i zahtjevima nove publike” zatim “La Traviata” moglo se dosta čuti ali i naučiti o tome kako izgleda  gastro i vinska scena u Crnoj Gori i regionu od raznih stručnjaka i poznatih imena panelista.

Među pokroviteljima konferencije bile su i kompanije “Voli”, “Energy Star” i “Plantaže”.

Najčitanije