27.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavnici ANIN Balkan iz norveške posjetili “Čistoću“ H. Novi – izrazili zadovoljstvo u oblasti upravljanja otpadom

Foto Čistoća HN

Predstavnici udruženja ANIN Balkan iz Norveške u srijedu su posjetili hercegnovsku Čistoću, predvođeni Per Jarle Eriksenom, počasnim građaninom i rado viđenim gostom našeg grada, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Delagacija iz Norveške od deset članova, tokom obilaska reciklažnog dvorišta i logističkog centra izrazila je zadovoljstvo vidjevši napredak u pokušaju da se postigne selektivno odvajanje otpada kroz postavljanje kontejnera za pet i aluminijum ambalažu, kao i za karton i papir.

U izjavi koju je dao direktor preduzeća čistoća iz Levangera, Geir Tore Leira o ukupnim utiscima posjete, posebno je pohvalio rad i uređenje u logističkom centru, prije svega čistoću, a zatim i mogućnost da pružamo vulkanizerske usluge i trećim licima, kao i bravarsku i mehaničarsku radionicu. Takođe, smatra da imamo izuzetno kvalitetan vozni park i mehanizaciju za potrebe obavljanja naše djelatnosti. Ono što je važno, naglasio je da je grad čist i da je samo „čist grad dobar grad“

Foto Čistoća HN

Da podsjetimo, ANIN Balkan je mreža osnovana s ciljem učvršćivanja saradnje gradova iz Norveške i sa prostora bivše Jugoslavije u oblasti upravljanja otpadom. U ovu mrežu, osim Herceg Novog, uključeni su i Mostar, Konjic, Jablanica i Nevesinje. Podraška koju Norveška pruža kroz ovu mrežu su donacije opreme i kamiona za potrebe komunalnih preduzeća iz ovih gradova, a koji pritom međusobno sarađuju.

Najčitanije