29 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavnici TUI-a u Kotoru – akcenat na održivi turizam i razvoj Kotora kao elitne destinacije

Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sastao se danas sa Tomasom Elerbekom, članom Izvršnog odbora i direktorom korporativnih i spoljnih poslova TUI Grupe iz Njemačke, jedne od vodećih kompanija u turizmu na globalnom nivou.

Jokić i Elerbek razgovarali su o turističkim potencijalima opštine Kotor i strateškim opredjeljenjima lokalne samouprave koji se tiču razvoja ove privredne grane. Sagledani su i različiti aspekti moguće saradnje, sa akcentom na održivi turizam i razvoj Kotora kao elitne destinacije.

Kotor – foto Boka News

Sastanku je prisustvovao i član njemačkog Bundestaga iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Tilman Kuban te Jakov Devčić i Zoran Dabetić ispred Fondacije Konrad Adenauer. Dragan Krapović, ministar odbrane Crne Gore, takođe je učestvovao u razgovorima, kao i direktorica Nacionalne turističke organizacije Ana Tripković Marković sa saradnicima, Danicom Banjević i Andrijem Stanovićem.

Ispred Opštine Kotor, uz predsjednika Jokića, na sastanku su bili glavna administratorka Marina Bjelja i Jovan Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Kotor.

Najčitanije