21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Premijera pozorišne predstave Mirandolina, nove produkcije Centra za kulturu Tivat

Premijera pozorišne predstave Mirandolina

U okviru festivala “Purgatorije” sinoć je premijerno izvedena predstava “Mirandolina” rađena u produkciji tivatskog Centra za kulturu.

Goran Božović, direktor CZK Tivata kazao je da je zadovoljan te da su ispunili svoj cilj da imaju još jednu uspješnu samostalnu produkciju.

„Nama je važno da imamo taj kontinuitet i večerads smo potvrdili da smo na dobrom putu i da već drugu godinu za redom imamo inzvarednu festivalsku predstavu sa mediteranskim šarmom koja će se dugo izvoditi. Mislim da su svi, i kompletan autorski tim i glumci, opravdali povjerenje koje im je ukazano i izvanredno odradili svoj posao“, kazao je Božović.

Tatjana Mandić Rigonat rediteljka istakla je da je imala prekrasan process rada sa glumačkom ekipom te da su uživali radeći predstavu.

Premijera pozorišne predstave Mirandolina

“Predstava je rađena po motivima čuvene Goldonijeve krčmarice Mirandoline i adaptaciji koju je Petar Turini napravio u drugoj polovini 20. veka a koji je menjao određene datosti komedije stavljajući glavnu junakinju u kontekst kapitalističkih odnosa ispitujući odnose ljubavi i novca. Tamo gdje je Turini stao, tamo sam ja nastavila da razvijam priču i odnosila se prema originalu sa onoliko slobode sa koliko se on odnosio prema Goldoniju. Ja ovom predstavom slavim kreativne slobode žene, njenu iskonsku snagu i njenu žudnju za nezavisnošću i slobodom i tamo gdje je Turini zaustavio Mirandolinu, tamo sam ja nastavila da maštam i dala jedan potpuno drugačiji okvir” pojašnjava Mandić Rigonat.

Glavnu ulogu krčmarice Mirandoline tumači glumica Katarina Marković koja je nakon premijere kazala da je zadovoljna, da su glumci na sceni uživali ali da da se po rekaciji može reči da je i publika uživala gledajući predstavu.

„Mirandolina je vekovni simbil jedne slobodoumne, slobodne, svoje žene – žene čoveka. I to je rečenica koju ja izgovaram. Mislim da je ovde dragoceno što smo ispričali priču koja je i savremena i svevremena i meni je bilo i izazovno i divno da budem u ulozi jedne takve žene“ , kaže Marković.

U predstavi  igraju i  Vučić Perović – Vitez od Rippafratta,  Lazar Dragojević – Fabrizio, Goran Slavić u ulozi Markiza di Albafiorita ,Goran Vujović kao Grof di Forlinpopoli,  Lara Dragović – Dejanira i Julija Milačić Petrović Njegoš u ulozi Ortensie.

Izvor:CG News

Najčitanije