20 C
Kotor

Slušaj online radio

Prezentirana Pomorska biblioteka

Pomorska biblioteka

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, danas su u amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor, bibliotekarke Nataša Gobović i Ana Kerndl održale prezentaciju Pomorske biblioteke.

Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.

“Prezentacija Pomorske biblioteke je naročito značajna za studente prve godine svih studijskih programa Pomorskog fakulteta Kotor, kako bi se na početku studiranja na što bolji način upoznali sa radom i aktivnostima bibilioteke, njenom bogatom istorijom i značajem. Bibliotekarke su predstavile fond Pomorske biblioteke, zatim elektronske kataloge i baze podataka koje su značajna podrška edukativnom procesu, i najavile u bliskoj budućnosti radionice na kojima će se studenti moći bolje upoznati sa korišćenjem elektronskih kataloga i baza podataka” – saopšteno je iz Pomorske biblioteke Kotor.

Najčitanije