17 C
Kotor

Slušaj online radio

Primorac igra van Kotora protiv hrvatskih ekipa, zbog naziva bazena…

Primorac igra van Kotora protiv hrvatskih ekipa, zbog naziva bazena…
Primorac bazen u Kotoru – foto Boka News

Vaterpolisti Primorca će naredne sezone u regionalnoj Premijer ligi protiv hrvatskih timova igrati van Kotora.

To je saopštio predsjednik kluba Siniša Kovačević, nakon što su klubovi iz Hrvatske, kao i tamošnja reprezentacija, odbili da igraju na bazenu Zoran Džimi Gopčević u Kotoru.

Sporno je za hrvatsku stranu ime plivališta.

Problem je nastao zbog novog naziva bazena u Kotoru koji nosi ime proslavljenog vaterpoliste Primorca Zorana Gopčevića, kojeg sa druge strane hrvatska strana optužuje za ratne zločine u logoru Morinj.

Došlo je do toga da je insistiranjem hrvatskog Ministarstva turizma i sporta donijeta odluka da hrvatski klubovi, kao i hrvatska reprezentacija ne igraju svoje utakmice u Kotoru.

“Bez pomoći države i Opštine, VPK Primorac na čelu sa predsjednikom Sinišom Kovačevićem, a nakon pregovora sa Hrvatskim vaterpolo savezom, pronašli su rješenje za odigravanje utakmica Premijer lige u sezoni pred nama”, objavio je Primorac.

Primorac će tako biti domaćin na nekom od crnogorskih bazena van Kotora, dok će se i dueli u Hrvatskoj igrati na neutralnim bazenima.

“Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli da postignemo. Poražavajuće bi bilo za Crnu Goru da ne igramo Regionalnu ligu, jer bi Hrvatska i Srbija imale bolju ligu od nas. Ja sam pronašao sportsko rješenje i u razgovoru sa predsjednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem dogovorio da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u Hrvatskoj”, rekao je Kovačević za RTCG.

Regionalna Premijer liga startuje 21. septembra.

“Ovaj kompromis je rješenje za narednu sezonu, ali se nadam da će država Crna Gora i Republika Hrvatska riješiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer mi hoćemo da se bavimo sportom. Ko god bio na čelu države i Opštine moraće ubuduće da se bavi ovim problemom, jer Primorac je ovo ispregovarao sam, a u interesu crnogorskog vaterpola je da još neko misli na naš klub”, istakao je Kovačević.

Najčitanije