15 C
Kotor

Slušaj online radio

Primorac poražen od Savone

Primorac poražen od Savone
Foto: Krsto Vulović/VK Primorac

Liga šampiona se nakon 14 godina vratila u Kotor, ali feštu je pokvarila Savona, koja je savladala Primorac 18:12 i upisala prvu pobjedu u elitnom takmičenju. Naš tim je pretrpio i drugi poraz, s tim što ima jedan osvojen bod, jer je na startu izgubio od Olimpijakosa na peterce.

Savona je tri puta vodila na startu meča, ali je naš tim uvijek imao spreman odgovor. Tri puta je izjednači, da bi pogotkom Ćetkovića prvi put i poveo 4:3.

Ipak, Italijani su do kraja tog dijela vratili stvari na početak 4:4.

U drugoj četvrtini Primorac je bio taj ko je konstantno imao gol viška, ali je Savona na 1.38 prije odlaska na veliki odmor preokrenula preko Guidija 8:7. Nedugo zatim Oćioni je prvi put donio gostima plus dva 9:7, a ra razlika bila je i na poluvremenu 10:8.

Na startu treće četvrtine Matković nije realizovao peterac, ali je u narednom napadu Brguljan sa distance poslao loptu pod prečku 10:9.

Ipak, Savona je potom preuezla konce igre u svoje ruke. Sredionom tog dijela igre, Damonte je svojim trećim golom prvi put donio gostima tri gola viška 12:9.

Na 2.22 do kraja trećeg perioda Oćione je povisio na 13:9, da bi finiš, ipak, pripao našoj ekipi. Matković iskupio za promašeni peterac i udarem sa distance prekinuo seriju rivala 13:10, a Janović približio Kotorane na minus dva 13:11, uoči posljednjih osam minuta.

Na početku četvrte četvrtine, Primorac nije iskoristio napad s igračem više, što su kaznili Pačaliev, Damonte i Fiolji, te na četiri minuta prije kraja otklonili sve dileme 16:11.

Na kraju 18:12 za Italijane.

Izvor:RTCG

Najčitanije