31.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Priobalni put kroz Perast zatvoren za saobraćaj od 15. juna do 30. septembra

Perast – Boka Kotorska – foto NTO

Priobalni put kroz Perast zatvoren je za saobraćaj od danas, subota 15. juna do 30. septembra na osnovu Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor, saopštio je Savjet Mjesne zajednice Perast.

“Za ovu turističku sezonu MZ Perast je obezbijedila dva električna vozila (sa 4 sjedišta) i električni autobus (sa 10 sjedišta) za besplatan prevoz građana i svih posjetilaca. Ovom Odlukom smanjujemo potrebu za ulazak u grad mnogim činiocima kojima je ranije dozvoljavan ulazak radi popravki, usluge čišćenja i slično. Sada će im biti dostupna naša električna vozila za prevoz čime želimo postići dodatno smanjenje saobraćajnih gužvi u gradu. Tim povodom će se iz grada izmjestiti i prolazak lokalnih autobusa “Blue line” tako da će biti dostupna postojeća autobuska stajališta na ulazima u grad. Od ove godine poštujući član 11 Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor, biće zabranjen ulazak i motociklima bez propusnica.

Zbog velike komercijalizacije Perasta te infrastrukture koja to ne može ispratiti Savjet MZ Perast je donio Odluku da se nabavnim vozilima omogući ulazak od 05:00h do 10:00h što je za dva sata duži period nego predhodnih godina.

Najčitanije