19 C
Kotor

Slušaj online radio

Problemi u elektrosnabdijevanju Tivta se nastavljaju, reagovali DPS i SDP

Problemi u elektrosnabdijevanju Tivta se nastavljaju, reagovali DPS i SDP
Lastva panorama – foto Anton Gula Marković Gula

Nakon odluke Dispečerskog centra u Podgorici, kako ne bi došlo do kolpsa elektroenergetskog sistema na području opštine Tivat u jutarnjim satima isključeni su sa mreže potrošači Lepetana i Donje Lastve. Nakon 11 sati bez struje je ostalo i Seljanovo, a kako javljaju čitaoci struje nemaju naselja Mažina i Učuri.

Iz CEDIS-a su tim povodom pojasnili da je usljed ispada kabla, dio tivatskog konzuma ostao bez napajanja električnom energijom. Ekipe su, kako su naveli, na terenu i očekuje se brzo uspostavljanje redovnog napajanja

DPS: Neprekidni ispadi struje ozbiljno narušavaju kvalitet života

Iz opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat izrazili su zabrinutost i nezadovoljstvo zbog učestalih prekida u elektrosnabdijevanju Lepetana i Donje Lastve i poručluju da isključenja ukazuju na ozbiljne propuste u upravljanju elektroenergetskim sistemom.

“Neprekidni ispadi struje ozbiljno narušavaju kvalitet života naših građana i izazivaju značajne probleme u domaćinstvima i privredi. Lokalno rukovodstvo nije uspjelo da preduzme adekvatne mjere kako bi se osigurala stabilna i pouzdana isporuka električne energije. Ovakvo stanje je neprihvatljivo i zahtijeva hitnu akciju”.

Poručuju da očekuju od lokalnog rukovodstva da preuzme punu odgovornost za trenutnu situaciju i hitno implementira mjere koje će spriječiti dalja isključenja.

“DPS Tivat se neće povući dok se ne osigura stabilnost i sigurnost u isporuci električne energije. Pozivamo lokalno rukovodstvo da se odmah uhvati u koštac sa ovim problemom i preduzme sve potrebne korake kako bi se situacija trajno riješila. Umjesto da Tivat, grad koji je tokom vladavine DPS-a postao svjetska destinacija, nastavi svoj napredak, za nepune četiri godine vratio se u doba restrikcija. Sve ovo podsjeća na devedesete godine prošlog vijeka, što je potpuno neprihvatljivo za naše građane”, rekli su iz DPS.

Lisičić (SDP): Nesposobni kadrovi Demokrata i DF doveli EPCG na ivicu ambisa

Povodom najnovijih restrikcija i havarija na elektromreži u Tivtu reagovao je odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) u lokalnom parlamentu Ćazim Lisičić koji je istakao da je “u Tivtu postala svakodnevnica da pojedini djelovi grada nemaju napajanje, dok nam ministar najavljuje poskupljenje struje.”

“Danas su na redu Lepetane i Donja Lastva. Restrikcije u sred sezone na 40 stepeni u gradu koji bilježi porast gostiju po poslednjim rezultatima Turističke organizacije u Tivtu. Alal vjera”, istakao je Lisičić.

Prema njegovim riječima, menadžment CEDIS-a, “kojeg čine kadrovi Demokrata i Demokratskog fronta, nizom loših poslovnih odluka kao i enormnim partijskim zapošljavanjem doveli su elektroenergetsku kompaniju na ivicu ambisa.”

“Elektroenergetski sistem je inkubator za zapošljavanje i udomljavanje stranačkih uhljeba, a sve to danas plaćaju građani. Stoga pozivamo Ministarstvo energetike da stane na kraj nedoraslim upravljanjem u energetskom sektoru i dozvoli građanima Tivta da zarade od sezone, tako što će im obezbijediti uredno snabdijevanje električnom energijom, kako bi bili u mogućnosti da krajem godine plaćaju najavljeno poskupljenje iste”, zaključio je Lisičić.

Najčitanije