20 C
Kotor

Slušaj online radio

Proglašeni pobjednici akcije “Boje i mirisi novskih đardina”

Foto TO HN

U organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi uspješno je završena treća akcija ”Boje i mirisi novskih đardina”. U bašti kuće nobelovca Iva Andriča sinoć je upriličeno proglašenje i dodjela nagrada kandidatima koji su bili najuspješniji.

Tročlana stručna komisija u sastavu: inženjerka pejzažne arhitekture Milica Berberović, rukovoditeljka Sektora za održavanje zelenila u Komunalno stambenom preduzeću Herceg Novi, Vanja Spaić i Jasmina Ivović, komunalna inspektorka za hortikulturu Opštine Herceg Novi, izabrala je najbolje učesnike u dvije kategorije, najljepši vrt/bašta i najljepši balkon/terasa.

Tri prvorangirana u kategoriji Najljepši vrt/bašta su Nikola Lučić nagrađen sa 350 eura, Milica Zorić nagrađena iznosom od 300 eura i Jelena Rosić kojoj je pripala novčana nagrada od 250 eura.

Foto TO HN

Specijalna nagrada u ovoj kategoriji pripala je Relji Živojnoviću i iznosi 250 eura. U kategoriji Najljepši balkon/terasa prva nagrada i 300 eura pripala je Stanki Tešović, drugoplasirana je Mirjana Ivović kojoj je pripala nagrada od 250 eura a na trećem mjestu je Vesna Nakićenović koja je dobila novčanu nagradu u iznosu od 200 eura.

Nagrada za održivost i očuvanje starih vrsta biljaka pripala je Katici Perović a nagradu za kreativnost i originalnost u bašti osvojio je Andrija Dević. Njima su pripale novčane nagrade od po 100 eura. Za doprinos uređenja površina oko stambenih zgrada sa po 100 eura nagrađeni su Aco Vuković i Nenad Stojimirović.

Foto TO HN

Turistička organizacija Herceg Novi još jednom čestita nagrađenima i zahvaljuje svim učesnicima, sa zaljom da slijedeci njihove primjere nastavimo da doprinosimo podizanju ekološke svijesti gradjana i stvaramo jos ljepši ambijent grada.

Najčitanije