23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Proširena pokrivenost grada besplatnim internetom

Donja Lastva
Donja Lastva

U sklopu projekta “Tivat Free Wi-Fi” besplatnim bežičnim internetom pokrivena je konačno i šetališno-kupališna zona od parka Ivovića (park kod hotela Kamelija) do hotela Carrubba u Donjoj Lastvi. Uz efikasan dogovor sa HTP Mimoza i Komunalnim D.O.O Tivat, omogućeno je postavljanje konzole i strujno napajanje koje je neophodno za funkcionisanje uređaja.

Korišćenje bežičnog interneta je kao i na drugim lokacijama ograničenog protoka na 256 kb/s kako bi bilo omogućeno da što veći broj korisnika istovremeno mogao koristi internet.

Pokrivanje ovog dijela šetališno-kupališne zone stiže ove sezone malo kasnije jer, na žalost, ni drugu godinu za redom nijesmo naišli na razumijevanje određenog pravnog lica oko instaliranja opreme, čiji je objekat identifikovan kao najpogodniji za postavljanje uređaja za pokrivenost pojasa od parka do crkve Svtog Roka u Donjoj Lastvi, te smo pribjegli alternativnoj opciji. I ova lokacija je pokrivena uz razumijevanje firme MNNews bez dodatnih troškova, kaže se u sopštenju iz opštine Tivat.

Ovim je zaokružena pokrivenost šetališno kupališnih zona u centralnom dijelu opštine Tivat, od lučice Kalimanj do plaže Bašića u Donjoj Lastvi, što uz lokacije od javnog značaja kao što su Aerodrom, Autobuska stanica, Trg Magnolija, SMŠ „Mladost” i centar Radovića čini značajnu pokrivenost distribucije besplatnog bežičnog interneta i doprinos imidžu grada Tivta kao prosperitetnoj turističkoj destinaciji.

Najčitanije