Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore koje tradicionalno organizuje Udruženje šefova kuhinja zajedno sa ostalim strukovnim udruženjima, biće održano 20. i 21. aprila u TN “Slovenska plaža“ u Budvi, kazao je za Radio Budvu sekretar Udruženja, Bogdan Krsmanović.
„Manifestacija je prilika da se brojni predstavnici renomiranih hotelskih i ugostiteljskih objekata visoke kategorije takmiče za prestižne nagrade i najveća nacionalna priznanja u svojoj struci“ – istakao je Krsmanović, i dodao da očekuju preko 150 učesnika iz 15 zemalja.
U okviru pratećeg programa biće predstavljeni razni kulinarski specijaliteti, brodet, jagnjetina u mlijeku, koje će posjetioci moći da degustiraju.
„Imaćemo četri presezentacije master šefova, među kojima je i Elena Sućkova prvi salastičar Evrope u čokoladi koja će održati prezentaciju. Pozivam sve zainteresovane da dođu vidjeti što su novi trendovi u gastronomiji“ – između pstalog kazao je Krsmanović.