31.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi Orjen Summer Samit okupio brojne ljubitelje prirode, u cilju promocije Parka prirode

Orjen Summer Samit – foto Mediabiro

Planinski aktivni turizam još jedna ponuda više Opštine Herceg Novi



U cilju što bolje promocije Parka prirode Orjen, danas je u avanturističkom parku Vrbanj održan Orjen Summer Samit,u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Na pomenutoj lokaciji predstavljena je i gastro ponuda specifična za to podneblje, koja je uz muzičku podlogu, lijepi dan i druženje u prirodi dala posebnu čar okupljanju. Nakon koktela dobrodošlice prisutnima se obratila zamjenica direktorice Turističke organizacije Herceg Novog Tanja Mrkaić.

“Danas smo se potrudili da na što bolji način predstavimo sve potencijale ovog lokaliteta, na kojem se tokom cijele godine odvijaju brojni zanimljivi i inovativni sadržaji.  Ovo je idealno mjesto za aktivni odmor, druženje, uživanje, biciklizam i pješačenje. Ovim okupljanjem želimo da promovišemo ovo mjesto i poručimo da, sem nezaobilaznog mora, Herceg Novi ima sadržaje i za ljubitelje planine, poručila je ona.

Orjen Summer Samit

Kako bi se sačuvalo i održalo prostorno područje planine Orjen, te se valorizovali njegovi turistički potencijali u cilju podizanja turističke ponude samog grada, vrijedna ekipa Agencije za zaštitu Orjena svakodnevno radi na očuvanju prirode ovog mjesta, kao i organizaciji brojnih  zanimljivih sadržaja kako bi što veći broj turista i lokalnog stanovništva uživali u mjestu u  kojem u ljetnjim, vrelim danima traže bijeg od gradske gužve i visokih temperatura.

Ispred Agencije za razvoj i zaštitu Orjena obratio se i njen direktor Đorđe Stanojlović i tom prilikom kazao da su u proteklih pola godine vrijedno radili kako bi Orjen dobio jedno naličje kakvo zaslužuju, te napomenuo da im je pomoć Opštine i njenih institucija od velikog značaja.

“Mi smo imali ideju da ovu priču nadogradimo, upotpunimo sadržaje i na taj način proširimo dijapazon klijentele koja će moći da uživa na ovom podneblju. Ovo je prirodno bogatstvo, na 800 m nadmorske visine koje nam je dato na čuvanje, naš zadatak je da ovu priču nastavimo i da na ovom mjestu uživaju naši gosti. Pored uređenih pješačkih staza koje su pogodne i za biciklizam i sadržaja za djecu, svako ko posjeti Herceg Novi može pronaći trenutke mira provedene u prirodi”, kazao je on.

Pored gastro ponude Parka prirode Orjen, koja je neizostavni dio ponude sa svim domaćinstvima koji u njemu učestvuju, park nudi i organizovane različite sportske i pješačke ture, kazao je Stanojlović.

Orjen Summer Samit

“Za današnji dan smo priredili promociju planinskog biciklizma zahvaljujući našim saradnicima koji vrijedno rade sa nama. Ovim putem bih pozvao sve da posjete Park prirode Orjen i uživaju u svim potencijalima ove planine”, poručio je on.

Žabljačanin  Boris  Stijepović, biciklista i ljubitelj aktivnog turizma iskoristio je ovaj povod da se upozna sa Orjenom i njegovim ljepotama.

Orjen – Vidikovac

“Prvi put sam ovdje, oduševljen sam. Staza je jako pristupačna, obilježena a što je najvažnije okružena velikim krošnjama što stvara hlad, što je jako bitno za ovo doba godine. Iskoristiću današnji dana da obiđem što više”, kazao je on.

Nakon koktela dobrodošlice, ljubitelji šetnje i biciklizma uputili su se ka stazi koja vodi kroz Orjen. Nakon toga, za sve prisutne goste upriličen je ručak, dok se duo gitare Svetlana i Aleksandar Bubanja pobrinuo za dobro raspoloženje.

Najčitanije