26.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Putnike splitske zračne luke jutros iznenadila izvedba orkestra La Scale

Putnike splitske zračne luke jutros iznenadila izvedba orkestra La Scale
Foto HINA

Putnike Zračne luke “Sveti Jeronim” u Splitu u nedjelju ujutro je izvedbom Meštrovićeve kadence „Četiri godišnja doba“ počastio orkestar čuvene milanske La Scale.

Petnaest glazbenika predvođenih hrvatskim pijanistom i skladateljem, virtuozom Matejom Meštrovićem izvelo je flash mob uz klavir aerodroma u Kaštelima, navodi se u saopštenju.

Kako su istaknuli nakon izvedbe, ovo je prvi put da je La Scala zasvirala na jednom aerodromu.

„Na ideju sam došao spontano, jučer nakon sjajnog koncerta u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu. Naime, splitski aerodrom prvi je aerodrom u Hrvatskoj koji ima klavir, pa sam kolegama glazbenicima iz La Scale predložio da putnicima priredimo iznenađenje i odsviramo kadencu koja spaja Runjićevog ‘Galeba’ i Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’, kao poruku zajedništva hrvatskih i talijanskih umjetnika“, rekao je Matej Meštrović.

Meštrović je s gudačkim orkestrom La Scale pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića sinoć nastupio u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu u sklopu druge večeri Melodija Jadrana – „Melodije Classic“, a svojom izvedbom oduševili su okupljene.

Izvor:Hina

Najčitanije