17 C
Kotor

Slušaj online radio

Radulović i Husić: Kontrole na moru moraju biti pooštrene, kako bi se izbjegle neželjene situacije

Foto Ministarsto pomorstva

Ministar pomorstva Filip Radulović razgovarao je sa v.d. direktorom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Harisom Husićem o sezoni, a akcenat je stavljen na sigurnost i bezbjednost plovidbe. Ministar Radulović je istakao da ljeti, posebno u špicu sezone kontrole moraji biti pooštrene, kako bi se izbjegle neželjene situacije.

“Imali smo prethodnih dana nekoliko nezgoda, koje bi se u velikoj mjeri mogle spriječiti preventivnim djelovanjem, odnosno kažnjavanjem svih onih koji ne poštuju propise. Posebno želim da se zahvalim Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama koja nam je ustupila dron i ljudstvo kako bi svi zajedno sa ostalim institucijama radili na većim kontrolama i sprečavanju pomorskih nesreća”, kazao je Radulović.

V.D. direktora UPSUL-a Haris Husić upoznao ministra Radulovića sa aktivnostima koje sprovodi UPSUL na podizanju bezbjednosti plovidbe kao i akcijama traganja i spašavanja.

Radulović i Husić: Kontrole na moru moraju biti pooštrene, kako bi se izbjegle neželjene situacije
Kontrola na moru – foto Ministarstvo pomorstva

“Ove godine imali smo manje akcija traganja i spašavanja na moru nego prošle u isto vrijeme, a nadamo se da će tako i ostati. Naši timovi su uvijek pripravni i spremni za pozive za pomoć na moru, a tu smo i kao podrška kolegama prilikom kontrole pomorskog saobraćaja”, kazao je Husić.

Radulović i Husić poslali su zajednički apel građanima i turistima da poštuju propise, posebno sada u ljetnjim mjesecima kada je pojačana frekvencija pomorskog saobraćaja, a samim tim i veći potecijalni rizik od nezgoda.

Najčitanije