22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata latinskog jedra “Vjera” u Luštica Bay-u

Regata Vjera – Luštica Bay

Druga po redu regata latinskog jedra – Vjera, jedriće se u subotu, 6. jula u Luštica Bay -u. Biće to još jedna prilika da crnogorski jedriličari, entuzijasti i čuvari tradicije, u mediteranskom ambijentu nastave druženje i snaženje latinskog jedrenja kao autentične vrijednosti Jadrana. Regata počinje u 15:00 sati.

Osim smotre i revijalne regate tradicionalnih brodica, posjetioci će moći da uživaju u bazaru domaćih proizvoda, postavci umjetničkih slika i starih fotografija na otvorenom i zabave se na koncertu klape Jadran iz Tivta.

Originalan koncept porodice Divanović iz Budve, kojeg zajedno sa JK Delfin iz Tivta promovišu pod brendom Lampuga Sailing, ponudiće i ove godine neobičan spoj luksuza i tradicije u akvatorijumu i marini Luštica Bay

Program počinje 14:00h pripremom brodova za takmičenje na regati koja startuje u 15:00h, i nastavlja druženjem uz posluženje i muzički program na otvorenom.

Prijave se realizuju putem email adresa: info@lampugasailing.me i delfin.jk@gmail.com, a pravo učešća imaju sve ojedrene barke tipa kaić, pasara, gajeta, leut. Pri ocjenjivanju plasmana barki praktikovaće se djelimična primjena pravila IYRU, a prolazak kroz cilj je najvažnije bodovno pravilo. Jedrenjem van konkurencije obuhvaćene su regatne jedrilice duže od osam metara.

Organizatori druge edicije regate Vjera, JK Delfin i Lampuga Sailing, ne kriju zadovoljstvo zbog iskazanog entuzijazma svih učesnika i partnera koji su dio organizacije ove manifestacije i očekuju još intenzivniju saradnju u narednim godinama.

Najčitanije