24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ristić: U Kotoru trenutno boravi 10.000 gostiju sa prijavljenim boravkom i do 25.000 izletnika

Jovan Ristić direktor TO Kotor

Broj gostiju koji se odluče da  ljetovanje provedu u Kotoru raste iz godine u godinu, kazao je agenciji Media Biro direktor Turističke organizacije Kotor Jovan Ristić. Kako je naveo, sezonalnost se proširila, tako da Kotor čitavih 10 mjeseci bilježi priliv gostiju, onih koji borave u Kotoru kao i izletnika.

“Kada govorimo o broju gostiju, zasigurno imamo mnogo razloga za zadovoljstvo i ova tendencija će da raste. U Kotoru trenutno boravi oko 10.000 gostiju, sa prijavljenim boravkom. Na nama je da nađemo najbolji mogući način da kroz set dobrih odluka i projekata dovedemo do nivoa da to bude održivo, kako bi naši građani živjeli nesmetano, a sa druge strane da turisti naš grad dožive na najbolji način”, kazao je on.

Kako je kazao Ristić, pozitivna stavka je svakako povratak zapadno – evropskog tržišta, te se Kotor može pohvaliti znatno većim brojem gostiju iz Njemačke, Velike Britanije i SAD-a.

“Bilježimo rast broja gostiju iz Francuske, tokom mjeseca avgusta očekujemo goste iz Italije. Kada govorimo o gostima koji borave u našem grada tu su svakako najbrojniji gosti iz Rusije, Srbije i zemalja okruženja, kao i Turske, koja je postala jako važno emitivno tržište”, kazao je on.

Kotor – foto Boka News

Ristić se nada boljoj avio povezanosti u narednom periodu, kao i otvaranju novih linija što će umnogome, kako je kazao doprinijeti boljoj posjećenosti.

“Trenutno brojimo od 20 do 25.000 izletnika sa plaćenom izletničkom taksom svake nedjelje i to su zaista pohvalne brojke”, naglasio je on.

Kako je naveo, kroz različite projekte i manifestacije se trude da upotpune ponudu grada. Da svaku Mjesnu zajednicu ožive raznim muzičkim i zabavnim sadržajima, kako bi gosti koji borave van centra Kotora imali što manje razloga da  se svakodnevno vraćaju do užeg jezgra grada.

Kotor otvaranje parka

“Juče je otvoren Gradski park pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, a tu je uređenje nešto manjih prostora koje je realizovala Turistička organizacija u saradnji sa Sekretarijatom za urbanizam. Tu su i projekti koji uključuju savremene tehnologije – besplatan internet na tri najveće pjace, planiran je u toku ovo godine i na Rivi. Trudimo se da, uz sve ovo što Kotor jeste i ono što je UNESCO prepoznao, damo neki inovativni momenat kako bi upotpunili našu ponudu”, rekao je on.

Govoreći o manifestacijama zabavnog karaktera Ristić je najavio Rimsku noć, koja će se ove godine održati 18. jula u Risnu.

“Nakon toga, 19 i 20. jula nas očekuje drugi festival Tribute bendova na glavnom gradskom Trgu. Prve večeri ćemo se družiti sa tribute bandom Abba i Markom Toljom kao Frank Sinatra, koji će nastupiti prvi put u Crnoj Gori. Druge većeri će nastupiti Tribute band Bijelo Dugme i tribute bend Azra – el, koji će takođe po prvi put nastupiti kod nas”, rekao je on.

Ristić: U Kotoru trenutno boravi 10.000 gostiju sa prijavljenim boravkom i do 25.000 izletnika
Kotor foto Boka News

Nakon toga, u Kotoru će se realizovati različite, manje manifestacije. Kako je saopštio Ristić, 25. jula planirano je Risansko veče kada će posjetioce zabavljati Dženan Lončarević. Ono što je nezaobilazno kada je posrijedi mjesec avgust svakako je Kotorski ljetnji internacionalni karneval, koji će se održati od 1. do 3.avgusta  i Bokeljska noć koja je planirana za 24. avgust.

“U okviru karnevalskih svečanosti nastupiće Tereza Kesovija, Danijela Martinović sa svojim sjajnim bendom zabavljaće goste Bokeljske noći, tu je još dosta dobre muzike na različitim trgovima i ovim putem bih pozvao sve naše sugrađane kao i one koji planiraju da nas posjete da nam se pridruže u brojnim dešavanjima koja su pred nama “, poručio je on.

Najčitanije