17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Rogoznica prvi put domaćin Prvenstva Jadrana u tunolovu

Rogoznica prvi put domaćin Prvenstva Jadrana u tunolovu
Foto TZ Rogoznica

Ove godine, četvrto izdanje nadmetanja u ribolovu na velike trofeje, u organizaciji Ribolovnog sportskog kluba ‘Giričić’ iz Kaštel Gomilice, održat će se od 6. do 10. avgusta.

Iako je domaćin ‘big game’ natjecanja kaštelanski klub, akvatorij u kojem će posade iz 14 zemalja voditi okršaj s tunama, iglunima, iglanima i lucima je Rogoznica, piše Šibenski portal.

– Ribe ima, stok tune je oporavljen, što itekako raduje sve sudionike našeg ‘Adriatic offshore tuna championship’, pa ćemo ribolovnu zonu imati pred Rogoznicom. Što se samog ritma nadmetanja tiče, više od četrdeset posada, a među njima su i reprezentacije Monaka, Italije, Francuske, Crne Gore i, naravno, Hrvatske, u utorak imaju tradicionalni ‘skiper meeting’ – dogovor kapetana s glavnim sucem natjecanja Tončem Luketom, inače hrvatskim izbornikom big game vrste – uvodi nas u manifestaciju Gordon Svalina iz organizacijskog odbora, koji je i aktualni svjetski prvak u big game ribolovu sa svojom ekipom ‘Corto’, osvojivši titulu u studenom u vodama Senegala.

Prvog dana, u 21.30 sati, na rogozničkoj rivi slijedi svečana ceremonija otvaranja ‘Adriatic tuna prvenstva’, uz zabavni program.

Srijeda, četvrtak i petak su tri ribolovna dana, kada će posade izlaziti na more od 8 do 17 sati. U srijedu i četvrtak vraćaju se na odmor u Marinu Kremik, dok će se u petak, zadnjeg dana natjecanja, kada se lovi i sat vremena kraće, ponovno vratiti u Rogoznicu.

Prema rasporedu, u petak slijedi vaganje ulovljene tune na rogozničkoj rivi u 19 sati, a nakon obrade svih podataka, u 22 sata je svečanost proglašenja pobjednika ‘Adriatic offshore tuna championship 2024.’

Najčitanije