24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotari klub Kotor: Prikupljeno 4.800 eura za obnovu baletske sale u Kulturnom centru

Tradicionalno donatorsko krstarenje Bokom “Rotary Boka Cruise” u organizaciji Rotari kluba Kotor, održano je po šesti put u subotu, 20. jula na turističkom brodu ”Katica”.

Cilj ovogodišnje akcije bilo je prikupljanje sredstava za obnovu Baletsko – plesne sale za djecu i mlade u Kulturnom centru “Nikola Đurković” Kotor. Za ovu svrhu, putem sponzorstava, donacija i učešća u humanitarnoj lutriji, prikupljen je iznos od 4.800 eura.

Predsjednica Rotari kluba Kotor Radmila Beća Radulović, obraćajući se prisutnima, napravila je osvrt na dosadašnji rad kluba i predstavila akcije koje su u toku. Ona je ovom prilikom istakla: “U protekloj godini, stekli smo nove prijatelje i partnere od Italije do Indije i Šri Lanke i dva pobratimska kluba RC Skadar i RC Bari.

Rotari klub Kotor

S ponosom vas obavještavamo da je akcija “Zajedno do Pariza 2024”, koju smo sproveli u partnerstvu sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, uspješno sprovedena a njen cilj je bio da se za sve sportske saveze u Crnoj Gori obezbijedi savremena mobilna oprema za rehabilitaciju sportista tokom takmičenja. Za ovu svrhu prikupili smo 22.000 eura. RC Kotor je u protekloj rotarijanskoj godini imao brojna postignuća, uključujući Global Grant “Rotari za preciznu medicinu u Crnoj Gori” u vrijednosti od 41.042 eura, sproveden u partnerstvu sa RC Bari i Medicinskim fakultetom Unverziteta Crne Gore, a već ove godine je u toku priprema prijedloga za 2 nova Global Grant projekta. Na putu smo da ostvarimo našu ambiciju da postanemo 100% Paul Harris Fellow klub a nadamo se da ćemo to ove godine i postići. Prošlu rotarijansku godinu smo završili sa 24 člana a samim početkom ove godine naš klub je postao bogatiji za još jednog člana.Odlučili smo da ovu godinu u većoj mjeri posvetimo kulturi pa smo u tom pravcu današnje humanitarno krstarenje usmjerili ka oživljavanju objekta kulture u našem gradu u kojem su generacije Kotorana savladavale prve plesne korake i i uvježbavale umjetničke tačke, od naših roditelja, nas samih do, nadamo se, budućih generacija”- kazala je Radulović.

Ovom prilikom, pored sponzora, prijatelja i članova porodica, podršku su pružili i Rotari klubovi: Bar, Beograd Skadarlija, Budva, Dubrovnik, Hjuston, Nikola Tesla, Novi Sad, Pljevlja, Podgorica i Ulcinj.

Rotari klub Kotor

Humanitarno krstarenje podržali su sledeći donatori i sponzori: preduzeće “ALL ING” d.o.o Kotor, advokatska kancelarija Radmila Muck Radičević, “FIZIO CENTAR’’ Tivat, ginekološka ordinacija “FILIA“ Tivat, “Koložunj d.o.o“, “Školjke Boke”, Restoran “Bonaca”, Restoranu “AS’’, Restobaru “Teraca’’, Hemijska čistionica “Limili”, poslastičarnica “Catarissimo”, konoba “Ćatovića Mlini’’, “Beauty room” – hotel “Alkima’’, “Burger House” – Poslovni Centar “Vukšić’’, restoran L&M Budva, Meridian DMC/ “El Gusto International Beer Garden” Bečići, Aromaterapeut Sanja Batuta, frizerski salon “Olja’’, salon ‘‘Nađa’’, butici “Lisca CG”, “Menda kids’’ shop Kotor, restoran “Al Posto Giusto” – Porto Montenegro, Nađa Miranović, Nikša Miljanić, Uzgajivačnica školjki “Profesional Medic” te Rotari klubovi Bar, Budva, Pljevlja i Ulcinj.

Ovo krstarenje je bila svečana prilika za uručenje Rotari značke novom članu RC Kotor, Vladanu Baroviću.

Za muzički program i dobru atmosferu pobrinuli su se članovi klape “Castel Nuovo” dok su violinistkinja Jelena Jovović i čelistkinja Teodora Uskoković, nastupile za goste humanitarnog krstarenja na ostrvu Gospa od Škrpjela.

Najčitanije