17 C
Kotor

Slušaj online radio

Saradnja pobratimskih gradova Kotora i Santa Barbare

Saradnja pobratimskih gradova Kotora i Santa Barbare
Foto Opština Kotor

Američka ambasadorka i predsjednik Opštine Kotor na prijateljskoj vaterpolo utakmici



U okviru saradnje pobratimskih gradova Kotora i Santa Barbare iz Sjedinjenih Američkih Država, danas je na Gradskom bazenu „Zoran Džimi Gopčević“ održana vaterpolo utakmica između američkog tima „UCSB” i kombinovanog sastava domaćih klubova “Primorac” i „Cattaro“.

Ovim revijalnim susretom potvrđena je uspješna dugogodišnja saradnja dvaju gradova, koja se posebno ogleda kroz sport, kulturu te obrazovanje. Američki vaterpolisti već tradicionalno gosti su kotorskih klubova, a današnjem sportskom druženju prisustvovali su američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke nakon ogledane utakmice istakla je kako joj pričinjava zadovoljstvo što je u Kotoru upoznala izvrsne mlade sportiste.

Foto Opština Kotor

„U svom poslu jako volim sportsku diplomatiju, jer ona spaja ljude iz čitavog svijeta, posebno mlade. Oni ne moraju pričati istim jezikom, ali imaju istu motivaciju i ambiciju te streme ka istom cilju. Izrazito sam zadovoljna gostoprimstvom grada Kotora i mladi sportisti iz Santa Barbare ovdje imaju lijepu priliku razmijeniti iskustva i razviti svoje vještine. Uspješnu saradnju dvaju pobratimskih gradova potvrđuju saradnje kroz sport, umjetnost, ali i kulinarsko obrazovanje”, kazala je američka ambasadorka, izrazivši uvjerenje u nastavak uspješne saradnje.

Foto Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je kako je vaterpolo samo jedan od načina na koji se razvija prijateljstvo bratskih gradova. Pomenuo je i razmjenu učenika i predavača kroz školu kulinarstva, kao i plodnu kulturnu saradnju i gostovanje velikog broja američkih umjetnika na međunarodnom festivalu „Kotor Art“.

„Razgovarali smo sa prijateljima iz Santa Barbare da se saradnja dodatno produbi kroz razmjenu studenata i otvaranje kulturnog centra za područje Mediterana u Perastu. Vjerujem da će u narednim godinama naše prijateljstvo biti još snažnije“, istakao je predsjednik Jokić i uputio zahvalnost porodici Džordža i Deniz Lili koja daje snažan doprinos prijateljstvu ovih gradova.

Susretu američke ambasadorke i prvog čovjeka Kotora prisustvovali su direktor Vaterpola kluba „Primorac“ Dragan Samardžić, tim menadžer Vaterpolo akademije „Cattaro“ Mirko Vičević i trener ovog kluba Mlađan Tujković, treneri američkog sastava Jan Vud i Nikola Bjelica te Jovan Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Kotor.

Najčitanije