24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Save this planet” – Zadar skače 14. put

foto HRT

14. DM Millenium Jump održat će se u subotu, 27. julaa 2019., na Obali kralja Petra Krešimira IV, popularnoj donjoj rivi, kao i svake godine do sada, prenosi HRT. Pored masovnog skoka u more, očekuje nas i zabavni program i preventivni pregled dermatologa za sve sudionike.

Već 14. godinu zaredom DM Drogerie Markt Hrvatska organizira skok s rive u Zadru, manifestaciju poznatu pod imenom DM Millennium Jump.

Novitet ove godine je kraći ali sadržajniji program. Skakat će se 4 puta, razmak između skokova bit će kraći a sudionici će se potom okrijepiti sa 8.000 hladnih bočica vode i rižotom od plodova mora uz simboličnu cijenu od 10 kuna. Prihod 15.000 obroka ide za potrebe osoba sa autizmom. Neno Stojaković, prvi čovjek projekta dodaje:

“Defile gumenjaka dva puta će se pojaviti na moru sa zastavama projekta a neposredno prije dolaska helikoptera. Ove godine ispisujemo još jednu poruku -“Save this planet” što mislimo da je najbitnija odrednica ovog događaja.”

Tako uz humanitarni, zdravstveni, turistički i zabavni aspket DM Milenium jump prati ekološke teme pa će biti uvedeni kontejneri za plastiku dok će gumenjaci čistiti more. Nikad dovoljno upozoravati koliko je bitna zaštita od dugotrajnog izlaganja suncu. U tom smislu kao i prošle godine dermatolozi će besplatno pregledavati kožu sudionika:

“Zamislite koliko biste čekali specijalistički pregled regularnim putem?”

…dodaje Mladen Masar ispred udruge Propela i moli sudionike da počiste za sobom iako će volonteri i ove godine pomagati. I na kraju kao i obično, sa čiste rive u čisto more zajednički skok će kao slika obići cijeli svijet kao reklama hrvatskog turizma.

HRT Radio Zadar

Najčitanije