31.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Šćekić i Jokić razgovarali o razvoju sporta u Kotoru, sa posebnim osvrtom na unapređenje sportske infrastrukture

Šćekić i Jokić u Kotoru – foto Opština Kotor

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić boravio je danas u radnoj posjeti Kotoru, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem.

Šćekić i Jokić razgovarali su o razvoju sporta u Kotoru, sa posebnim osvrtom na unapređenje sportske infrastrukture. Izgradnja gradskog stadiona za koju je dobijena saglasnost UNESCO-a i sportske dvorane označeni su prioritetnim ciljevima. Konstantovano je da je izgradnja dvorane u Škaljarima od starta pokazuje određene nedostatke u planiranju i izvođenju radova. Opština Kotor angažovala je Građevinski fakultet koji će nakon stručne analize predložiti najoptimalnija rješenja za dalju sudbinu tog objekta.

Jokić je potpredsjednika vlade upoznao sa konkretnim doprinosima Opštine Kotor razvoju profesionalnog i rekreativnog sporta, kako kolektivnog tako i individualnog, podsjetivši da je budžetom Opštine Kotor u 2024. godine za sport izdvojeno 1.364.000 eura. Istakao je angažovanost lokalne samouprave na rekonstrukciji sportskih terena, kojih je u dosadašnjem periodu u potpunosti obnovljeno četrnaest, uključujući i školska igrališta. Takođe je naglasio kontinuitet snažne podrške omladinskoj politici, gdje je za edukativne, kulturne i programe prevencije, kao i za subvencionisanje đačkog prevoza i funkcionisanje produženih boravaka za djecu, izdvojeno preko 700 hiljada eura.

Opština Kotor, jednako tako, vodeći brigu o demografskoj politici, daje snažnu podršku izgradnji stanova namijenjenih stručnim kadrovima neophodnim za kvalitetan život čitave zajednice. Jokić je vladinu delegaciju upoznao sa završetkom projektne faze izgradnje stanova za zdravstvene radnike po povlašćenim cijenama i da su nedavnim skupštinskim odlukama stvoreni preduslovi za realizaciju plana izgradnje novih 250 stanova. Potpredsjednik vlade Šćekić iskazao je zadovoljstvo realizacijama kvalitetne opštinske politike u odnosu na populaciju mladih. Potencirao je veliku stopu izdvajanja za sport i infrastrukturu, što Kotor stavlja na posebno mjesto u Crnoj Gori.

Sastanak – foto Opština Koto

Uz Šćekića, u radnoj posjeti Kotoru bili su državni sekretar Ministarstva mladih i sporta Vladimir Obradović, direktor Direktorata za sport Zoran Jojić, savjetnica potpredsjednika vlade za demografiju i mlade Sanja Jokić, savjetnik ministra za sport i sportsku infrastrukturu Milan Jančić te Vladimir Vojvodić, načelnik za sportsku infrastrukturu. Susretu Šćekića i Jokića prisustvovali su i potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac, sekretar Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove Nebojša Mandić, sekretar Sekretarijata za investicije Ognjen Vukasović i Dejan Ognjanović, savjetnik za sport u Opštini Kotor.

Šćekić i Jokić sa saradnicima obišli su Gradski stadion, gradilište sportske dvorane i Omladinski klub.

Najčitanije