15 C
Kotor

Slušaj online radio

SDT utrdilo da nema dokaza da Dejan Ban priprema diverziju na trajekt “Vasilije”

Trajekt Vasilije – foto Boka News

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je prijavu koju je povodom izjava premijera Dritana Abazovića 24. februara podnio suvlasnik i izvršni direktor kompanije “Pomorski saobraćaj” Dejan Ban. Ban je prijavu podnio nakon Abazovićeve izjave u emisiji Argumenti na TVCG kada je kazao da “Dejan Ban sa određenom kriminalnom grupom priprema diverziju u odnosu na trajekt ,”Vasilije””.

Prema saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva, nakon saslušanja premijera Abazovića, utvrđeno je ,,da se radi o informaciji koju je dostavio nadležni državni organ a koja nije potvrđena dokazima odgovarajućeg kvaliteta”.

– Povodom vašeg podneska podneska od 24. februara ove godine naslovljenog kao obavještenje građanina o mogućem postojanju krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti iz kojeg prozilazi da ste prijavili moguće pripremanje krivičnog djela koje će se izvršiti u odnosu na trajekt „Vasilije“ , neće se preduzimati gonjenje protiv nekog lica za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti jer je iz obavještenja koje je prikupilo ovo tužilaštvo od predsjednika Vlade i preko Specijalnog policijskog odjeljenja utvrđeno da se radi o informaciji koju je dostavio nadležni državni organ a koja nije potvrđena dokazima odgovarajućeg kvaliteta – navodi se u obavještenju SDT koje potpisuje državni tužilac upućen u Specijalno državno tužilaštvo Vukas Radonjić.

Ban je Specijalnom državnom tužilaštvu uputio “obavještenje građanina o mogućem postojanju krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti” povodom izjave koju je na njegov račun, javno saopštio premijer Dritan Abazović, gostujući zajedno sa Banom, u emisiji “Argumenti” na RTCG.

– U navedenoj emisiji je premijer Abazović javno izjavio da “Dejan Ban sa određenom kriminalnom grupom priprema diverziju u odnosu na trajekt “Vasilije” i trajektnu liniju koja trenutno saobraća na relaciji Kamenari-Lepetane. S obzirom na to da se radi o veoma ozbiljnim kvalifikacijama i optužbama, ovim dopisom pozivam Specijalno državno tužilaštvo da pozove i sasluša premijera Dritana Abazovića na okolnosti koje je javno izrekao u navedenoj emisiji i da da obavještenje ovom tužilaštvu u odnosu na njegova saznanja – navedeno je u Banovom dopisu SDT-u.

Najčitanije