17 C
Kotor

Slušaj online radio

Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori

Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori
Zajednica Italijana u CG – foto Boka News

U okviru ovogodišnjeg izdanja “Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori”, u organizaciji Unije zajednica Italijana Crne Gore, u saradnji sa Narodnim Univerzitetom iz Trsta, uz pomoć fondova Vlade Republike Italije, biće organizovan bogat kulturni program.

U crkve Svetog Duha u Kotoru, 5. septembra, Unija Zajednica Italijana Crne Gore, zajedno sa gradskim horom “Nikola Đurković” i klapom Gašler iz Kotora ugostiti će hor Zajednice Italijana iz Umaga “Fulvio Tomizza” kao i njihov pozorišni ansabl i izvedbu “Un Istriano a New York” na dijalektu istro-veneto. Program, koji će voditi Dolores Fabian, počinje u 20.00 sati.

U Galeriji Pomorskog Muzeja Crne Gore, 6. septembra sa početkom u 12.00 sati, biće upriličeno otvaranje izložbe poznatog italijanskog umjetnika Đanija Marana “SEMO UNA CARNE SOLA”.

U 19.00 sati – Konferencija posvećena 20. godišnjici od osnivanja Zajednice Italijana u Crnoj Gori. Samostanski kompleks Svetog Nikole na Prčanju

7. septembra – Otvaranje izložbe “Sinergija Vode i Kamena’’, umjetnice Sandre Bošković, u Galeriji centra za kulturu na Cetinju, sa početkom u 12.00 sati.

Najčitanije