17 C
Kotor

Slušaj online radio

Seferović: Evropski savez će se zalagati za osnivanje Televizije Kotor

Seferović: Evropski savez će se zalagati za osnivanje Televizije Kotor
Evropski savez – foto Boka News

Evropski savez će se zalagati da Kotor, kao jedan od najstarijih gradova u svijetu, ne bude posljednji u Crnoj Gori, koji će osnovati lokalnu televiziju, koja bi igrala bitnu ulogu u promociji, informisanju, obrazovanju i povezivanju Kotorana, poručila je Sonja Seferović, kandidatkinja na listi “Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor”.

“Svi gospodari grada Kotora od nastanka do danas ostavili su prepoznatljive tragove koji doprinose njegovom kulturnom i materijalnom bogatstvu. Pečat prošlosti i danas je vidljiv, zato i jeste jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija. Televizija Kotor emitovanjem emisija i dokumentaraca o kulturi, istoriji, arhitekturi i tradiciji promovisala bi grad kao turističku destinaciju i doprinijela privlačenju posjetioca koji će duže boraviti u Kotoru”, rekla je Seferović.

Kazala je da bi televizija Kotor služila kao glavni izvor informacija o svim događajima u gradu, servisnim informacijama, saobraćaju, vremenskoj prognozi, prenosila bi sjednice Skupštine opštine Kotor, javne rasprave i važna pitanja lokalne politike.

„Preko platforme za diskusije uključili bismo građane Kotora da se više angažuju u pitanjima bitna za grad, zaštiti životne sredine, upravljanje otpadom i očuvanje kulturne baštine. Poseban akcenat na Televiziji Kotor bio bi na obrazovnim emisijama koje se bave naučnim istraživanjima, temama kao što su zdravlje, bezbjednost, socijalna pitanja”, navela je Seferović.

Najčitanije