17 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjajne vijesti iz Marseja, Dukić u TOP 10 nakon prvog dana

Sjajne vijesti iz Marseja, Dukić u TOP 10 nakon prvog dana
Photo Imago Sports

Milivoj Dukić, jedriličar i jedan od najboljih sportista u istoriji Crne Gore izborio je plasman na četvrte uzastopne Olimpijske igre, a prvog dana takmičenja je bio odličan, pa posle dvije regate, drži osmo mjesto u generalnom plasmanu.

Regatno polje je u Marseju, a Dukić je sjajno otvorio takmičenja. Tokom prve regate, dugo je bio u vođstvu, usledila je velika borba u završnici, a Dukić je zauzeo treće mesto. U drugoj regati, usledila je velika borba na regatnom polju, Dukić je nastojao da stigne do TOP 10, ali je drugu regatu završio na 23. mestu, pa je u generalnom plasmanu na osmom mestu.

Podsećanja radi, tokom Olimpijskih igara, na programu je deset regata za pet dana, a zatim sledi medal race regata, okršaj deset najboljih za mesto na pobedničkom postolju. Dukić se trenutno nalazi u tom društvu.

Odmah treba naglasiti da ne treba stvarati euforiju i pritisak, Dukić u konkurenciji sa svetskim velesilama, sa državama koje ulažu basnoslovno više u jedrenje, treba da uživa u borbi na regatnom polju, ali mu niko, kao ni svima koji vole sport i jedrenje u Crnoj Gori, ne može da zabrani da sanja mesto u medal race regati.

Sada je najvažnije da se Dukić odmori, osveži i pripremi za drugi dan takmičenja, za nove dve regate koje su na programu već 2. avgusta. Odmora nema, a nama ostaje da Dukiću i selektoru Ilku Klakoru poželimo sreću i dobar vetar.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Filip Jurišić iz Hrvatske je trenutno na četvrtom mestu, a Slovenac, Žan Luka Zelko na koti 19. Prva tri mjesta, posle prvog dana, drže Stefano Paskeira iz Perua, Met Vern iz Australije i Eduardo Markse iz Portugalije.

/Svetozar Janičić/

Najčitanije