30 C
Kotor

Slušaj online radio

Spašena četiri taoca iz pojasa Gaze

Andrey Kozlov, Foto: Marko Djurica/Reuters

Tri muškarca i jedna žena, koje su s glazbenog festivala Nova u južnome Izraelu 7. oktobra prošle godine oteli militanti na čelu s Hamasom, prevezeni su u bolnicu na liječnički pregled, objavila je vojska, dodavši da su u dobrome zdravstvenom stanju.

Njihova imena su Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) i Shlomi Ziv (40).

Nakon osmomjesečnog rata u Gazi i Hamasova krvavog napada 7. listopada, 116 od oko 250 talaca koje su oteli militanti, prema izraelskim se informacijama i dalje nalazi u palestinskoj enklavi. Od njih 250 vlasti su ih najmanje 40 proglasile mrtvima.

Ministar izraelskoga ratnog kabineta Benny Gantz odgodio je izjavu koju je trebao dati kasnije u subotu. Politički komentatori vodećih izraelskih listova kažu da se očekuje Gantzova vijest o ostavci na funkciju u vladi premijera Benjamina Netanyahua.

Prošli mjesec Gantz je zaprijetio Netanyahuu napuštanjem vlade ne iznese li premijer postratni plan za pojas Gaze do 8. juna. Uz njega bi, u tom slučaju i ostali članovi njegove stranke desnog centra, Nacionalne unije napustili vladu.

No nakon vijesti da su izraelske snage spasile četvero izraelskih talaca iz Gaze, ministrovi glasnogovornici rekli su da je njegova izjava odgođena. Nisu naveli novo vrijeme njegova obraćanja javnosti.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije