24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Split, Dubrovnik i Zadar u junu preko 1.2 miliona putnika

Split, Dubrovnik i Zadar u junu preko 1.2 miliona putnika
Foto Zračna luka Dubrovnik

Tri hrvatske zračne luke, Split, Dubrovnik i Zadar, u junu ove godine prihvatile su i otpremile više od 1.2 miliona putnika. Radi se o značajnom porastu broja putnika u svakoj od spomenutih zračnih luka u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Pet hrvatskih zračnih luka, Osijek, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik, objavilo je svoju mjesečnu statistiku za jun. Izuzev Osijeka u kojem je zabilježen blagi pad, u svim drugim spomenutim zračnim lukama zabilježen je značajan rast broja putnika!

Dubrovačka zračna luka također bilježi porast broja putnika. Kroz nju je u junu prošlo 431.771 putnika, čak 87 tisuća putnika više u odnosu na prošlogodišnji jun. I u ovoj je zračnoj luci ovogodišnji jun bio najbolji u povijesti, a već sada kroz dubrovačku je zračnu luku prošlo preko milion putnika!

Zračna luka Split u junu ove godine prihvatila je i otpremila čak 537.326 putnika, čak 50 tisuća putnika više u odnosu na jun prošle godine! Statistički gledano, ovaj je lipanj bio najbolji u povijesti zračne luke, čak prije izbijanja globalne pandemije u lipnju nije bilo toliko putnika u splitskoj zračnoj luci! U prvih 6 mjeseci ove godine splitska je zračna luka prihvatila i otpremila gotovo 1.2 miliona putnika! Putnički terminal je pun, kao i parkirne pozicije za zrakoplove, nema sumnje u još jednu rekordnu godinu za ovu zračnu luku.

Velik rast i u Zadru! Kroz ovu je zračnu luku prošlog mjeseca prošlo 273.099 putnika, čak 62 hiljad putnika više u odnosu na prošlogodišnji lipanj. U prvih 6 mjeseci u Zadru je zabilježeno 574.403 putnika, što je blizu polovici cijelog prošlogodišnjeg prometa ove zračne luke. Baš kao što smo spomenuli kod Splita i Dubrovnika, i pred Zadrom je rekordna sezona odnosno godina!

Najčitanije