22.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Srbija: Od subote u 12 sati do ponedeljka radit će samo prodavnice hrane, apoteke i benzinske pumpe

Srbija vakcinacija – foto EPA

U Srbiji će od subote od 12 sati do ponedeljka ujutru raditi samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe za prodaju goriva, dok na planinama i skijalištima tokom vikenda uopšte neće raditi ni kafići ni prodavnice, izjavio je danas član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa epidemolog Predrag Kon.

“Što se tiče ostalog dela Srbije, u subotu će sve raditi do 12 časova zbog zadušnica, a posle 12 časova do ponedeljka, 8. marta do šest sati ujutru samo prodavnice hrane, lekova i goriva”, kazao je nakon sednice Kriznog štaba u Beogradu.

Takođe, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od ponedeljka, 8. marta srednje škole prelaze na online nastavu.

Kako je pojasnio, za vikend će pozorišta moći da rade do 21 čas, a biće održani i već zakazani sportski događaji, bez publike.

Sledeći sastanak Kriznog štaba će biti održan u utorak, 9. marta, najavio je, a u ponedeljak će sve raditi kao i do sada, odnosno ugostiteljski objekti, tržni centri i ostale uslužne delatnosti do 20 časova, a prehrambene prodavnice do 21 sat.

Nove mere donete su zbog toga što je prethodnih dana došlo do porasta novozaraženih koronavirusom, te se na dnevnom nivou beleži između 3.000 i 4.000 novoobolelih. U bolnicama smešten je 4.161 pacijent, među kojima ih je 166 na respiratorima.

Najčitanije