24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Susret nogometnih legendi u Ulcinju: vatromet i skandiranje dočekali Ivana Gudelja i suigrače…

Susret nogometnih legendi u Ulcinju: vatromet i skandiranje dočekali Ivana Gudelja i suigrače…
Ulcinj – foto mne.Ul-info.com

Ulcinj, grad od 26 hiljada stanovnika u Crnoj Gori na samoj granici s Albanijom, ovih dana trese nogometna groznica, iako u ovom gradu nogomet nikad u povijesti nije igrao neku bitniju ulogu.

Ono što je nogometne fanatike ponukalo da dođu na ulice i naprave spektakularan vatromet je dolazak Hajdukove nogometne legende Ivana Gudelja iz Splita, i to u društvu prijatelja, nogometaša Hajduka koji su među prvima stigli u Ulcinj na druženje nogometnih legendi jugoslavenskog nogometa iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Druženje će trajati puna tri dana, a u okviru susreta će biti prikazan i film “Ivanova igra” koji će osim u dvorani sa 700 mjesta biti prikazivan u isto vrijeme i na glavnom trgu u Ulcinju.

“Ja sam osvajao i zlatne olimpijske medalje i sva čuda ovog svijeta, ali ovo nisam doživio” rekao je Deni Lušić, naš proslavljeni vaterpolist kada je vidio policijska kola koja su autobus iz Splita sa Gudeljevim prijateljima i suigračima među kojima je i on dopratili do centra grada uz rotacijska svjetla.

U autobusu su se cijelo vrijem zezali i dogovštine pričali Ivo Jerolimov, Nikica Cukrov, Vjeran Simunić, Mladen Mladenović, Dragan Skočić, Milan Petrović Rico, Duško Radović i ostali.

Odakle ova simbioza bijelo-bijele boje s Poljuda i Kandtride, u jednom autobusu?

Jednostavno, Riječani su došli sa svojima automobilima do Dugopolja gdje su se prije naplatnih kućica urkcali u Gudeljevi autobus koji je je krenuo sa Duilova.

Pavla Pevdonovića, čovjeka koji je sve ovo mjesecima organizirao još nisam vidio jer je u bašti hotela “Palata Venezia” gdje smo odsjeli praiv mali festival raznih pjesama, ali koliko vidimo Šurjak, Simunić i Jerolimov nekako najbolje provlače dalmatinske pjesme i dobro brane boje Dalmacije orjentirani više na pjesmu nego na bogatu trpezu uz zidne i svijeće starog grada.

Iz Sarajeva je došla delegacija igrača Željezničara i Sarajeva, Slobode iz Tuzle iz tih godina, a već smo vidjeli Mehmeda Baždarevića, Faruka Hadžibegića, Predraga Pašića, Husrefa Musemića, Envera Hadžiabdića, Dževada Šećerbegovića, Mirsada Fazlagića i ostale.

Iz Beograda se očekuju sutra igrači Zvezde i Partizana, a Hajdukovci će biti kadrovski ojačani dolaskom Vanča Balevskog, Dušana Pešića i Miloša Bursaća.

Najčitanije