24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvoren Veliki gradski park u Kotoru

Veliki gradski park uz prisustvo mnoštva građana i gostiju svečano je otvoren u ponedjeljak u Kotoru, u neposrednoj blizini Starog grada. Park se prostire na preko 11 hiljada metara kvadratnih i izgrađen je na zapuštenom prostoru nekadašnje fabrike „Livnica“.

Park je zvanično otvorila talentovana mlada šahistkinja Darija Majer, koja je prethodno sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem i Perom Miloševićem, predsjednikom Udruženja penzionera Kotor, zasadila sadnice drveća.

Jokić je govoreći na otvaranju, uz zahvalnost svima koji su učestvovali na izgradnji parka, poručio kako je realizacija projekta trajala preko šest godina.

Svečano otvoren Veliki gradski park u Kotoru – foto Opština Kotor

„Tek u decenijama ispred nas znaćemo koliko je današnji dan velik. Kineska mudrost kaže, ukoliko misliš na narednu godinu, posij sjeme, ukoliko misliš na narednu deceniju, posadi drvo. Mi smo misleći na naredni vijek, zasadili ovaj park ovdje. Nalazi se na jednom od najljepših mjesta u našem gradu, koje je predstavljalo crnu tačku. Ovo je bila posljednja prilika za ovaj grad da stvori ovakav prostor“, kazao je Jokić, naglasivši kako Veliki gradski park predstavlja „naš legat i našu zaostavštinu za decenije i vijek ispred nas“.

Svečano otvoren Veliki gradski park u Kotoru – foto Opština Kotor

Veliki gradski park sastoji se od šest različitih funkcionalnih cjelina, od savremenog dječijeg igrališta do zone za kućne ljubimce, kao i amfiteatrom na otvorenom i kupolom za održavanje različitih kulturnih i zabavnih događaja. Uz šetne i trim stazu, tu je i prostor sa ležaljkama namijenjen odmoru, a sam park karakteriše autohtono mediteransko drveće.

Otvaranje parka popraćeno je bogatim sadržajima za djecu, kao i muzičkim programom u kojem su učestvovali bendovi „Fankulo“ i „Crveno i crno“.

Najčitanije