17 C
Kotor

Slušaj online radio

Svijet Crvenog Usouške u Kotoru

Svijet Crvenog Usouške u Kotoru
Plakat

Akademska umjetnica Natalija Stamenković Iz Sokobanje predstaviće se kotorskim ljubiteljima likovne umjetnosti izložbom radova pod nazivom „SVET CRVENOG USOUŠKE“, koja će biti otvorena u četvtrak, 29.avgusta u 20 sati.

Natalija Stamenković je završila osnovne akademske studije slikarstva 2022. godine u klasi profesorke Katarine Đorđević na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu. Prošle godine je u istoj klasi i na istom fakultetu i magistrirala.

Natalija izlaže od 2019. godine, a svoju likovnu i izlagačku djelatnost intenzivirala je 2022. godine, kada je u Nišu dobila Nagradu za najbolji crtež na osnovnim akademskim studijama slikarstva, kao i Pohvalu za završene studije u najkraćem roku sa visokom prosječnom ocjenom.

Istražuje svoj umjetnički izraz i oprobala se u različitim tehnikama likovnog stvaralaštva.

Učestvovala je na izložba eko kolonije na Blidinju, Bosna i Hercegovina, Blidinjski pejzaži, kao i Eko koloniji u  Širokom Brijegu, gdje je takođe izlagala i u online izložbi 13. Eko kolonije u virtualnoj galeriji Kunstmatrix Široki Brijeg. U Beogradu je u Maloj galeriji ULUPUDS-a predstavila radove u tehnici mozaik malog formata , a u Nišu, na Fakultetu umetnosti u koncertno izložbenom prostoru, takođe je izlagala „mali format“, a u Paviljonu u Tvrđavi – Galeriji savremene likovne umetnosti Niš, predstavila se opusom „Novi prostori“.

 U Crnoj Gori izlaže prvi put.

/M.D.P./

Najčitanije