12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Symphony of the Seas i dalje obara rekorde: Najveći broj putnika na transatlantskom putovanju

Symphony of the Seas

Jedan od najvećih brodova za krstarenje na svijetu, Symphony of the Seas u floti Royal Caribbean Internationala, oborio je novi rekord. Kompanija se pohvalila da je kruzer oborio rekord u broju osoba na brodu tijekom transatlantskog putovanja.

Symphony of the Seas je 9. ožujka isplovio iz Miamija, a kada je 19. ožujka uplovio u Malagu u Španjolskoj, kapetan je obavijestio putnike o rekordu. Na kruzeru su se nalazile ukupno 7.604 osobe, tačnije 5.350 putnika te 2.224 člana posade, javlja Cruise Industry News.

Ovaj kruzer, međutim, nije plovio pod punim kapacitetom. Maksimalni kapacitet ovog kruzera je 6.680 putnika, koji se mogu smjestiti u 2.759 kabina.

Symphony of the Seas od 228.081 bruto tona izgrađen je 2018. te je četvrti brod za krstarenje u klasi Oasis kompanije Royal Caribbean. Svaki brod ove klase je u trenutku izgradnje bio najveći brod za krstarenje na svijetu. Symphony of the Seas ipak je nedavno nadmašio njegov sestrinski brod Wonder of the Seas. Šesti i posljednji brod u klasi je Utopia of the Seas koja se trenutno gradi u Francuskoj, ali će ih sve nadmašiti Icon of the Seas u 2024. godini.

Najčitanije