17 C
Kotor

Slušaj online radio

TEQ Budućnost dominantna i u Tivtu

TEQ Budućnost dominantna i u Tivtu
Pobjednici

Podgorički Teqball par, TEQ Budućnost nastavio je da niže pobjede na ljetnjem turu Crnogorske Teqball lige, pošto je osvojio šesti ovosezonski turnir koji je održan na Gradskoj rivi Pine, u Tivtu.

Marko Žarković i Andrija Jovanović su u finalu bili bolji od ekipe Bijela, sa 2:0 u setovima – 12:6, 12:11.

Za ekipu Bijele, ovo je bilo prvo finale na nekom Teqball turniru, a do njega su došli kao 6. nosioci. Braća Svetozar i Petar Gardašević su u četvrtfinalu bili bolji od PG Teqersa (Vaso Pejović i Nikola Popović), 9:12, 6:12, a u polufinalu priredili iznenađenje i slavili protiv Steqersa – Veljka Ljumovića i Matija Bojovića, nakon preokreta – 12:9, 6:12, 6:12.

U drugom dijelu žrijeba, Budućnost dominantna – lideri na tabeli Crnogorske Teqball lige su u četvrtfinalu bili bolji od ekipe Tivat Adriatik 2 – 12:6, 12:5, a u polufinalu od bjelopoljskog tima, Borac – 12:9, 12:7.

Teqball liga

Upravo su Borac (Dino Hasanović i Enis Lukač) i „1. tim“ Teqball kluba „Tivat Adriatik“, Evgenii Gavronin i Grigorii Kručinin, odigrali najuzbudljiviji meč u Tivtu – nakon više smjena vođstva,  i meč lopti na obje strane, na kraju bolji Borac, rezultatom 2:1 (10:12, 12:7, 16:14).

Turnir u Tivtu je, od strane takmičara i fanova, proglašen za najbolji Teqball turnir u 2023. godini, a juče, u subotu se na Pinama otišlo i korak dalje.

“Teqball turnir u Tivtu je za nas i na neki način obavezujući, jer je turnir prošle godine po mišljenju takmičara i publike, bio najbolji u Crnoj Gori. Mislim da smo ove godine otišli još jedan korak dalje. Organizacije je ispunila sva očekivanja, tako da i organizator, a i mi kao Opština koja je podržala ovaj projekat, možemo biti zadovoljni. Ove godine smo u projekat ušli sa jednim posebnim imperativom, jer je u Tivtu osnovan i Teqball klub Tivat Adriatik, koji već iza sebe ima dobre rezultate. Iskoristiću priliku i da se zahvalim Teqball savezu i brojnim gledaocima koji su došli na Pine i uveličali ovaj događaj.”

Izuzetno zanimljivo je bilo i u singl kategoriji. Nakon posljednja 3 turnira, na kojima smo u finalu gledali duele Marka Žarkovića i Veljka Ljumovića, pobjedio je Marko Žarković, a rezultat je bio 12:8, 12:8.

Andrija je u polufinalu bio bolji upravo od talentovanog Veljka Ljumovića, sa 2:0 u setovima (10:12, 9:12), a okršaj između predstavnika ekipa Budućnost i Steqers, gledali smo i u 2. polufinalu – Žarković je bio bolji od Matije Bojovića – 12:9, 12:9.

Letnja turneja biće nastavljena turnirom Jadranske Teqball lige, čiji će domaćin biti Sarajevo, u subotu 17. avgusta.

Najčitanije