21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – 4. Međunarodni karneval, sve spremno, 500 učesnika…

Tivat – 4. Međunarodni karneval, sve spremno, 500 učesnika…
Međunarodni karneval Tivat

4.Međunarodni karneval Tivat biće održan ovog vikenda u subotu i nedjelju 8. i 9. juna, najavljuju organizatori. Međunarodna karnevalska povorka kreće u subotu 8.juna sa početkom u 20 sati ulicama grada a nastavlja se perfomansom karnevalskih grupa na gradskoj rivi Pine uz Brasil samba show i koncert Peđe Jovanovića.

Organiyatori, NVU Maškarada najavljuje je da će u karnevalskoj povorci biti oko 500 učesnika iz 10 zemalja. Imaćemo grupu iz Brazila, Italije, četiri grupe iz Njemačke kao i grupe iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Iz Crne Gore učešće će uzeti grupe iz  Kotora, Herceg Novog , Budve i Tuzi. Kada je riječ o grupama iz Tivta pored NVU Maškarada učešće će uzeti i grupa Harlekin iz Donje Lastve a tradicionalni učesnik karnevala je Glazbeno prosvjetno društvo i mažoretke Tivat.

U nedjelju 9. juna od 17 sati biće organizovana Maškarana regata dok je od 19 sati planirana dječija karnevalska povorka ulicama  grada nakon čega će uslijediti perfomans izabranih grupnih maski.

Karneval Tivat

U dječijoj karnevlskoj povorci biće preko 600 djece iz škola i vrtića iz Tivta i gradova okruženja, poručuju organiyatori.

Obustava saobraćaja zbog održavanja Karnevala

Zbog održavanja Karnevala u Tivtu će, u subotu od 19 do 22 sata  i u nedjelju od 18 do 21 sat, biti obustavljen saobraćaj u sljedećim ulicama:

  • Đačka (od JPU “Bambi” do raskrsnice sa ulicom Luke Tomanovića),Luke Tomanovića (od raskrsnice sa Đačkom ulicom do kružnog toka na magistralnom putu),
  • II Dalmatinske(od kružnog toka na magistralnom putu do raskrsnice sa ulicom 21. Novembra)
  • 21. Novembra (od raskrsnice sa ulicom II Dalmatinske do ulice “ulica Maršala Tita”- šetalište Pine – obala)
  • Za vrijeme privremene obustave saobraćaja biće omogućen prolaz vozilima za hitne intervencije.

Najčitanije