24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Abrum festivala uličnih umjetnosti

Festival
Festival

NVO Ulični Svirači Tivat sa partnerima, saradnicima i prijateljima organizuju nulto izdanje festivala “Abrum festivala uličnih umjetnosti Tivat 2017.”

Petosatna zabava u konceptu uličnih umjetnosti, zakazana je za danas, subota, 10.septembar, od 19-24 sata, na Trgu od kulture (ulica od sidra do šetališta Pine) u Tivtu.

„Abrum“ počinje kreativnim radionicama za djecu i omladinu: “reciklažom do instrumenata” i “Slikanje na otvorenom”, predstavom za djecu “Ko prirodu prlja , ima da nadrlja’’ a usto vrijeme uslijediće nastupi većeg broja muzičkih umjetnika, akrobata, mađioničara i drugih zabavljača iz zemlje i okruženja. Pridružiće nam se i umjetnici koji će da crtaju sprejevima i rade grafite na lesonitnim pločama.

Od 20,30sati planirana je najava manifestacije “FUUT 2017”, koja će, u svom kompletnom izdanju, dogodine obezbjediti višednevnu zabavu u konceptu uličnih umjetnosti, sa preko stotinu izvođača iz cijelog svijeta.

Abrum zabava će se nastaviti uz bendove i muziku na tri lokacije, multimedijalni glumački performans” Slikane partije’’ u izvedbi Ere Milivojevića i Snežane Arnautović,, akrobacije i pleasove, video i svjetlosne projekcije u izvedbi “Haos animatora” i “Marka klovna”. Veoma atraktivan će biti “Extreme Stage-u”, gdje će posjetioci imati priliku da uživaju u profesionalnim akrobacijama vožnje skate board-a i rolera na za ovaj događaj napravljenim rampama.

Festival
Festival

Nulto izdanje festivala za cilj ima, prije svega, da se Tivćani i gosti upoznaju sa namjerom organizacije da u godinama koje dolaze donese Tivtu i Crnoj Gori jedan drugačiji pristup umjetnosti prožet razvojem urbane kulture, koji je kod nas definitivno novi kulturni i turistički proizvod. Otvarajući javne prostore, pretvarajući ih u interaktivne umjetničke scene, Tivat dobija šansu da se svrsta u društvo evropskih festivalskih centara, privlačnih za sve generacije poklonika kulturnog turizma.

Program
Program

Festival se organizuje u saradnji sa festivalom uličnih svirača Novi Sad,, održanog nedavno po 16. put, a čiji je kvalitet potvrdila i Evropska komisija, svrstavajući ga među 14 najznačajnijih evropskih kulturnih festivala.. Abrum su finansijski podržali Opština Tivat, Ministarstvo održivog razvoja i turizma CG, te Ministarstvo kulture CG. Interesovanje za saradnju od naredne godine već su izrazile brojne slične organizacije i festivali iz zemalja u okruženju.

Najčitanije