21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Bezvremena bajka u Parku Doma Vojske

Balet – foto škola Vasa Pavić

Operska umjetnost, kao jedna od okosnica Tivatskog muzičkog festivala biće prisutna i na koncertima za najmlađe, pa je izabrana i za prvu uvertiru TMF-a, 18. juna.

Učenici Umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić iz Podgorice će, uz klavirsku pratnju Ane Pavićević i saradnju sa flautistkinjom Elenom Golubović i trombonistom Georgijem Solomatinom, izvesti dječiju operu Snežana i sedam patuljaka Petra J. Krstića. Djelo inspirisano tom bezvremenom bajkom, na radost mališana i njihovih roditelja, biće izvedeno u Parku Doma Vojske u 19.30 sati. Režiju potpisuju profesorice Olivera Perunović i Zorana Latković, koja je i autorka projekta.

“U skladu sa jednim od ciljeva Festivala, promovisanja participativne umjetnosti, opera Snežana i sedam patuljaka pravi je primjer za to. Djelo je nastalo kao plod truda i rada mladih nadarenih učenika šest crnogorskih stručnih škola i njihovih mentora. Zajedničkim snagama i lepršavom mladalačkom energijom stigli su ne samo do nadahnutog izvođenja već i do stvaranja platforme koja, ne samo što mladima pruža prostor za slobodno i kreativno izražavanje, nego ih povezuje i obogaćuje njihova iskustva,” saopšteno je iz PR tima Festivala.

Prvo izdanje Tivat Music Festivala održava se na više lokacija u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta, pod pokroviteljstvom Centra za kulturu Tivat, uz podršku zlatnog sponzora Coca-Cola HBC Crna Gora, te kompanija Luštica Bay, Porto Montenegro, Regent Porto Montenegro, Montenegro Sotheby’s Realty, Henley & Partners i drugih značajnih sponzora, sa širokom mrežom programskih partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o aktivnostima Festivala mogu se pronaći na internet stranici www.tivatmusicfestival.com i putem društvenih mreža Facebook i Instagram na @tivatmusicfestival, odnosno #tivatmusicfestival.

Najčitanije