14 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat i Piran će partnerski nastupati prema EU fondovima

Prijem za Brinića

Potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić boravio je u dvodnevnoj posjeti pobratimskoj Opštini Piran u Sloveniji, na poziv tamošnjeg gradonačelnika Andreja Korenike, a povodom obilježavanja Dana opštine.

Ovim povodom organizovan je niz manifestacija, između ostalog, prijem u gradskoj palati, komemoracija stradalima u Drugom svjetskom ratu, događaj u skladištu soli Grando u Portorožu… Za delegaciju iz Tivta i predstavnike drugih gradova prijatelja upriličen je obilazak znamenitih lokacija Pirana i Portoroža.

Potpredsjednik Brinić imao je priliku razgovarati sa predsjednikom opštine Piran, Andrejem Korenikom i potpredsjednikom opštine Christianom Polettijem. Oni su govorili o rezultatima ostvarenim u protekle dvije godine njihovog mandata.

Piran

“Pored zanimljive činjenice da obje naše opštine imaju skoro jednaku površinu, takođe imamo i gotovo jednak broj stanovnika i približan iznos godišnjeg budžeta”, istakao je Brinić uz konstataciju da “imamo i zajedničke izazove, kao što je deficitaran kadar u zdravstvu i drugim specifičnim stručnim oblastima.”

Tivat i Piran će partnerski nastupati prema EU fondovima
Korenika i Brinić

Razgovarano je o evropskim fondovima, putem kojih je Piran u protekloj godini prihovodovao četiri miliona eura. Jedan od zaključaka održanog sastanka jeste zajednički, partnerski nastup prema EU fondovima, posebno imajući u vidu da Piran nastupa sa pozicije grada u državi koja je članica Evropske unije.

Opštine Tivat i Piran Povelju o partnerstvu i saradnji potpisale su u aprili 2018. godine.

Najčitanije