26 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – “Muške rabote i ženske stvari”

Plakat

Manifestacija “Muške rabote i ženske stvari”, svečano će biti otvorena u petak, 5. jula, od 21 sat, u Đurđevom brdu – opština Tivat. Manifestacija će trajati do 7. jula. Program je raznovrstan sa akcentom na očuvanje kulture i tradicije.

Prvo veče započeće žensko muškom večeri sa predstavom “Moja Boka”, Dijane Milošević u saradnji sa Amaterskim kazalištem HNV-a. Učestvovaće i  HKU ”Stađuni od kulture”, sa voditeljkom klape Nadom Baldić. Veče će muzikom upotpuniti Milivoj Slaby, klapa Jadran i Isidora Nikolić.

U subotu, 6. jula, od 20 sati, biće predstavljeni domaći proizvodi. Posjetioci će prisustvovati sajmu antikviteta. Veče od piture, obuhvata Udruženje likovnih umjetnika Tivat, izložbu slika i radionicu za djecu sa članovima ULUT-a. Prisutne će zabavljati muzički ansambl Toć.

Poslednje veče manifestacije, u nedjelju, 7. jula, od 21 sat, započeće “Večerom od brodeta”, zatim Bokeške botunade “na kotorskoj pjaceti”, u izvođenju ženske klape “Bisernice Boke”. Posjetioći će imati priliku da čuju kratke podbadalice botunade iz istoimene knjige “Botunade”, autorke Vlaste Mandić, u izvođenju entuzijasta i ljubitelja bokeškog lokalnog jezika. Dodatnoj atmosferi doprinjeće nastup klape Bisernice Boke, Milivoja Slaby-a i benda Fankulo.

Organizatori su pozvali zainteresovane da posjete dešavanja koja će se pdržati u Đurđevom brdu.

Osim muzike, pozorišta i sajma antikviteta, biće i svega da se ije i pije, poručuju organizatori.

Najčitanije