25 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat obilježava Evropsku nedjelju mobilnosti

Nedjelja evroposke mobilnosti – Tivat

Predavanje o električnim trotinetima, biciklistička vožnja, akcija čišćenja, pješačka i kajak tura neke su od aktivnosti kojima će Tivat ove godine obilježiti Evropsku nedjelju mobilnosti od 16. do 22. septembra.

Manifestacija pod pokroviteljstvom Evropske komisije i ovogodišnjim sloganom „Štedi energiju“, ima za cilj favorizovanje održivih alternativa u gradskom saobraćaju u odnosu na automobilski koji koristi fosilna goriva, kao i predstavljanje ekoloških izazova sa kojima se gradovi suočavaju, uz aktivno učešće građana u aktivnostima.

Program počinje akcijom čišćenja deponije u Đuraševićima u subotu /Svjetski dan čišćenja – 16. septembar/, a do 22. septembra zainteresovani građani i turisti će imati priliku da učestvuju u ženskoj biciklističkoj vožnji, radionici za popravku bicikla, kajak i pješačkoj turi uz zalazak sunca, dok će za najmlađe biti organizovana dječija trka zdravlja i predavanje o električnim trotinetima „Bonton za bezbjednost“.

evropska-nedjelja-mobilnosti

Uz Opštinu Tivat, partneri u realizaciji obilježavanja ove nedjelje mobilnosti su Turistička organizacija Tivat, DOO „Komunalno“ Tivat, Omladinski tim Tivat, NVO Naša akcija, Adventurenegrin DOO, Avanturistički klub K4, Planinarski klub Vjeverica, Triatlon klub Kotor i OŠ „Drago Milović“.

Najčitanije