13 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – otvorena trodnevna manifestacija “Muške rabote i ženske stvari”

“Muške rabote i ženske stvari” naziv je manifestacije koja je otvorena u petak u Đurđevom brdu – opština Tivat.

Đurđevo brdo, već 60 godina služi kao mjesto za sportsko-kulturne manifestacije, po prvi put je domaćin jednog kulturnog događaja ovakvog tipa.

“Cilj je da kroz humorističan ton prikažemo razlike između onoga što su u prošlosti radili muškarci, a što žene, te da istražimo i predstavimo naslijeđe naših djedova i baka. Takođe, cilj je sačuvati naše kulturno bogatstvo i podsjetiti sebe na najdivniji dio ličnosti a to je naša duša. Moramo njegovati dušu, ono što nam je nasleđem dato, biti zaista ono što jesmo. Došli smo na ideju da bi bilo zanimljivo u ambijentalnoj sredini u Đurđevom brdu, na ovoj nadmorskoj visini, pobjeći od svakodnevnih briga i pod zelenim pokrivačem maslina, duba, bagrema napraviti kulturnu manifestaciju edukativnog karaktera” – kazao je Mato Krstović jedan od organizatora manifestacije.

Đurđevo brdo fešta

U kulturno-zabavnom programu nastupili su članovi Amaterskim kazalištem HNV-a, Milivoj Slabi, klapa Jadran čime je svečano započet trodnevni događaj.

Đurđevo brdo fešta

Večeras, subota 6. jul od 20 sati, biće predstavljeni domaći proizvodi. Posjetioci će prisustvovati sajmu antikviteta. Veče od piture, obuhvata Udruženje likovnih umjetnika Tivat, izložbu slika članova ULUT-a i radionicu za djecu sa članovima ULUT-a.

Za muzički dio fešte zadužen je tivatski muzički sastav Toć.

Najčitanije