24.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Predsjednik opštine sa saradnicima obišao lokacije na kojima je bilo kritično tokom jučerašnjih padavina

Tivat – Predsjednik opštine sa saradnicima obišao lokacije na kojima je bilo kritično  tokom jučerašnjih padavina
Foto Opština Tivat

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović obišao je lokacije na kojima je tokom jučerašnjih obilnih padavina pričinjena najveća šteta. Zajedno sa predsjednikom opštine teren su obišli direktor Komunalnog preduzeća Vučeta Stanišić, sekretar za inspekcijski i komunalni nadzor Krsto Pejović i direktor Direkcije za investciije Vlado Brguljan. Oni su posjetili lokacije u Mažini, u naselju Dumidran, novoizgrađeni objekat na Kukuljini i lokaciju na Jadranskoj magistrali kod INA benzinske stanice.

Po riječima direktora Komunalnog preduzeća, u toku jučerašnjeg dana, na terenu je bilo angažovano više od 30 ljudi, sedam vozila, bager i kombinovana mašina, kao i dva kamiona sa kištrama. Dežurne službe ovog preduzeća primile su 180 poziva u periodu od 11 do 23h. Izuzev višekratnih intervencija u Gradiošnici, na potocima Grdanja i Medenica, na Jadranskoj magistrali i na novoj saobraćajnici kod hotela Tivat, na Donjem Seljanovu zabilježen je veliki broj manjih intervencija u centru grada. Na putu prema Solilima, te u Krašićima i Radovićima nije bilo problema, a ekipe su bile angažovane tokom cijelog dana.

Ekipe Komunalnog danas i sjutra biće angažovane na uklanjanju ostataka osulinskog i drugog materijala koji je bujica nanijela iz potoka i kanala.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor juče je u toku dana zaprimio između 30 i 40 poziva. Najkritičnije bilo je u Dumidranu, na Jadranskoj magistrali gdje je došlo do izlivanja potoka što je usporavalo saobraćaj na ovoj dionici puta. Službenici Sekretarijata tokom cijelog dana pružali su podršku ekipama Komunalnog preduzeća.

Obilasku terena prethodio je sastanak u kabinetu predsjednika na kojem su sumirane aktivnosti svih službi koje su bile aktivne tokom proteklog dana i noći, uključujući i Službu zaštite i spašavanja. Vatrogasne ekipe regovale su ispumpavajući vodu koja je prodrla u stambene objekte i izvlačeći zaglavljena vozila.

Već danas na teren će po zahtjevima i prijavama građana izaći opštinska Komisija za elementarne nepogode, kako bi bila izvršena procjena pričinjene štete. Problemi koji su evidentirani, a koji mogu biti sanirani od strane Direkcije za investicije biće uvršteni u plan daljih aktivnosti ovog organa.

Najčitanije