20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat World Music Festival 2024: Osmo izdanje od 6. do 8. septembra

Tivat World Music Festival 2024: Osmo izdanje od 6. do 8. septembra
Tivat World Music festival – arhiva – foto TO Tivat

Tivat World Music Festival 2024. će se održati od 6. do 8. septembra, nudeći bogat i raznovrstan program koji povezuje lokalne, regionalne i svjetske muzičke izvođače.

Ove godine fokus festivala je stavljen na latinoameričkoj muzici. Takođe poseban prostor je napravljen za crnogorske muzičare, od DJ-eva preko bendova sve do domaćih horova, kako za najmlađe tako i za renomirane umjetnike. Jedan od osnovnih ciljeva festivala, osim nastupa svjetskih muzičara, je promocija crnogorske kulturne baštine kroz modernu prizmu, uz učešće učenika muzičkih škola kao i vrsnih muzičkih profesionalaca.

Program osmog, po redu festivala počinje tradicionalnim nastupom učenika Muzičke škole Tivat na sceni „Gumno“ na Pinama, nakon čega će se niz koncerata održati na različitim lokacijama širom grada.

Prve večeri, publika će imati priliku da uživa u koncertima na glavnoj sceni – „Pine”: argentinski bend „Mixtura Criolla“ i kubanski sastav „Cubalcanica“. Takođe na Pinama će biti organizovana milonga za sve ljubitelje tango plesa DJ Alma će birati muziku. Naglašavamo da će za plesače biti postavljena podloga za ples. Iste večeri na stejdžu „Gornja Lastva“, Luka Tarle i Milica Vujović će nam prirediti nezaboravno iskustvu zvučne kupke. Za Gornju Lastvu je obezbijeđen besplatan prevoz, pola sata pred događaj, na autobuskoj stanici u centru Tivta. Noć završavamo na stejdžu „Ramla Beach“, a kroz kasne sate će nas voziti Mil DJ i Bobby Peru.

Tivat World Music Festival

Drugi dan festivala donosi muziku iz Portugala, na glavnoj sceni „Pine“ će nastupiti portugalski bend „Albaluna“, uvod za Albalunu će prirediti crnogorski world music bend „Džanum“. Nakon ovih nastupa publici će se predstaviti Mil DJ b2b Chevalier. Istog dana na sceni „Gornja Lastva“ ćemo uživati u zvucima džeza, nastupa Sanja Raičković kvintet. Prevoz je takođe obezbijeđen, pola sata pred događaj, na autobuskoj stanici u centru Tivta. Druge večeri Tivat World music festivala na stejdžu „Ramla Beach“ u kasnim satima nastupiće AudioStorm i Double Needle Project.

Treći dan festivala kreće nastupom argentinskog benda „Mixtura Criolla“ na sceni „Guvno“ na Pinama, a festival na istoj sceni zatvaraju Gradski hor Budva i Gradski hor Jadran iz Tivta.

Tivat World Music Festival, prepoznat po prestižnoj nagradi “Wild Beauty Awards” za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori u 2019. godini, i član evropske asocijacije festivala (EFA), i ove godine nudi besplatan ulaz za sve događaje. Festival ne samo da na autentičan način produžava turističku sezonu u Tivtu, već i promoviše višesmjernu komunikaciju u kulturi i umjetnosti.

Pozivamo sve ljubitelje muzike i umjetnosti da nam se pridruže na ovom jedinstvenom muzičkom događaju.

Najčitanije