17 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – za kraj ljetnjih manifestacija mladi Adi Šoše oduševio brojnu publiku

Tivat – za kraj ljetnjih manifestacija mladi Adi Šoše oduševio brojnu publiku
Foto CG News

Koncertom mladog bosansko – hercegovačkog muzičara Adi Šošea na gradskoj rivi Pine sinoć je stavljena tačka na ovogodišnje ljetnje manifestacije i fešte u Tivtu a čiji je organizator Turistička organizacija grada.

Direktorica Nina Lakičević podsjeća da se sa koncertima i festivalima krenulo početkom aprila te da su se potrudili da u skladu sa svojim budžetom u svakom mjesecu imaju određene događaje.

Foto CG News

„Tokom jula i početkom avgusta imamo velike saobraćajne gužve i problem sa parkingom pa smo se zato odlučili da veće događaje organizujemu u maju i junu i drugoj polovini avgusta“ kaže Laklićević.

Osvrnuvši se na dosadašnji period godine kada su posjete u pitanju , ona je istakla da su detaljno analizirali  podatke za prvih 6 mjeseci te da oni pokazuju da je predsezona bila nešto lošija u odnosu na predhodnu godinu odnosno da su imali slabiju naplatu boravišne takse.

Foto CG News

„Kada je struktura gostiju u pitanju imali smo pad posjete gostiju iz Rusije za 30 odsto, Francuza za 38 odsto i Njemaca za 47 odsto dok smo u odnosu na predhodnu godinu imali drastičan porast broja gostiju iz Turske za 94 odsto i 16 odsto više posjeta gostiju iz Velike Britanije.

To je posledica avio konekcija i direktnog povezivanja sa određenim zemljama. Imali smo snažnije povezanost sa Velikom Britanijom dok je sa Turskom povezanost tokom cijele godine i to su rezultati“ kaže Lakičević.

Foto CG News

Ona ističe da prema posljednjem presjeku u gradu boravi 8800 posjetilaca što je za 6 odsto bolje u odnosu na 2023 godinu.

„Trenutno u Tivtu ima najviše gostiju iz Srbije, zatim iz Rusije, Velike Britanije, BiH i Turske, Već sada imamo dobre najave i buking za septembar i oktombar kada imamo i najavljen dolazak sportskih kolektiva. U novembru Opština proslavlja svoj dan tako da i u tom mjesecu imamo niz događaja koji upotpunjuju ponudu i privlače goste u naš grad“, zaključila je Lakičević.

Najčitanije